OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Dan i noć na PMF-u PDF Ispis

S nestrpljenjem smo, nakon nekoliko godina pauze, dočekali sudjelovanje na manifestaciji „Dan i noć na PMF-u”. Svaki odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta otvori svoja vrata kako bi približio znanost svima koji ju vole. Tako je bilo i u petak, 5. 5. 2023. godine, kada su na manifestaciji sudjelovali učenici od 5. do 8. razreda u pratnji profesorica geografije Valentine Japec i Marije Majdak Forjan te profesorice fizike Antonije Fartek.

Učenici koji pohađaju dodatnu nastavu Geografije sudjelovali su na radionicama koje su organizirali Geološki i Geofizički odsjek. Gledali su kakva je to „Gužva u litosferi”, istražili „Tko je ukrao vrtnog patuljka” i priključili se „Malim lovcima na oluje”.

Učenici dodatne nastave Fizike pridružili su se predavanjima Fizičkog odsjeka i radionici na Geofizičkom odsjeku. Osim predavanja učenici su posjetili laboratorij za istraživanje supravodljivosti i laboratorij za nuklearnu magnetsku rezonancu te sudjelovali u kvizu znanja i provjerili „Kako nastaje tsunami”.

Već se sada veselimo idućoj godini i novom susretu s PMF-om!

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna12.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...