OS Nikole Hribara - Velika Gorica

3. razredi u Ogulinu – Ivaninu zavičaju PDF Ispis

U ponedjeljak, 19. lipnja 2023. godine 3. razredi posjetili su Ogulin, grad bajki, vještica i vilenjaka; rodno mjesto i zavičaj naše poznate spisateljice bajki Ivane Brlić-Mažuranić.

Dolaskom u Ogulin oduševila nas je planina Klek koja izgleda kao uspavani div. Prošetali smo centrom grada, vidjeli Frankopansku utvrdu, crkvu Svetog Križa, Đulin ponor te pili vodu iz izvora Cesarovca kako bismo zauvijek ostali lijepi i mladi. Posjetili smo Ivaninu kuću bajki koja je jedinstven u svijetu multimedijalni i interaktivni centar za posjetitelje koji slavi bajke i svekoliko bajkovito stvaralaštvo. Djelujući na principima znanja, kreativnosti i upotrebi novih tehnologija, Ivanina kuća bajki predstavlja njezine bajke, ali i bajke drugih hrvatskih i svjetskih bajkopisaca. Kuća je smještena u drevnom Frankopanskom kaštelu. Djeca su se u njoj zaista osjećala bajkovito i izašla iz nje puna dojmova.

Pravi biser ovoga kraja je jezero Sabljaci, akumulacijsko jezero nastalo na toku Zagorske Mrežnice. Na obalama ovog „Ogulinskog mora“ proveli smo ugodno vrijeme u igri i druženju. Učenici su se vratili svojim domovima obogaćeni novim edukativnim i zabavnim sadržajima.

Ksenija Petrlin-Jurić, mag.prim.educ.

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna11.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...