OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Prvašići u Zoološkom vrtu PDF Ispis

Učenici prvih razreda naše škole posjetili su 22. rujna Zoološki vrt grada Zagreba. Razgledavali su životinje koje su u park Maksimir dovedene sa svih kontinenata. Zastupljeni su sisavci, ptice, gmazovi, vodozemci, ribe i beskralježnjaci.

Posebno ih je oduševilo sudjelovanje u obrazovnom programu koji je prilagođen školskoj djeci. Aktivno su sudjelovali u praktičnom radu pod vodstvom djelatnica Zoološkog vrta, imali kontakt sa životinjama, zmijom i kornjačom, koristili modele i preparate te vođeni poučnom prezentacijom otkrili zanimljivosti i tajne mnogih životinja. Obrađene su prirodoslovne teme prilagođene njihovom uzrastu.

Programi koji su u skladu s općim ciljevima nastave Prirode i društva uveli su učenike u raznoliki svijet životinja, a sam posjet Zoološkom vrtu obogatio ih je zanimljivostima o životinjama i objašnjavanju uloge zooloških vrtova u suvremenom društvu.

Učili su među životinjama, zabavljali se te stjecali nova znanja i iskustva.

Voditeljica Aktiva 1. razreda

Jadranka Jelisavac

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna12.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...