OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Od zrna do pogače – terenska nastava PDF Ispis

Učenici 1. razrednih odjela Osnovne škole Nikole Hribara zajedno sa svojim učiteljicama, 11. listopada 2023. godine, posjetili su Izletište Ključić Brdo smješteno na prekrasnim brežuljcima Vukomeričkih gorica.

Tamo su održali terensku nastavu i radionicu Od zrna do pogače vezanu uz Dan kruha, Dane zahvalnosti za plodove zemlje i projekt Za zdravlje bez mana – svježa hrana svakog dana. Upoznali su put nastajanja kruha od samog zrna do pogače te se i sami okušali u njegovu stvaranju. Bili su pravi mali pekari koji su mijesili tijesto i oblikovali razne oblike kruščića koje su blagovali nakon pečenja.

Šetnja Poučnom stazom kroz šumu obogatila je njihovo znanje o biljnom i životinjskom svijetu turopoljskih šuma. Razgledavali su ZOO park približivši se nama dragim, a sve rjeđe viđenim životinjama kao što su jeleni, srne, konji, divlje svinje, fazani, divlje patke i neke domaće životinje.

Nakon ručka, druženja i zajedničke igre na dječjem igralištu vratili smo se u našu Veliku Goricu puni lijepih dojmova i bogatiji za nova iskustva.

Voditeljica Aktiva 1. razreda

Jadranka Jelisavac, mag. prim. educ.

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna11.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...