OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Put u prošlost – posjet Tehničkom muzeju Nikola Tesla PDF Ispis

Učenici 4. razreda naše škole 26. listopada 2023. godine posjetili su Tehnički muzej Nikola Tesla u Zagrebu. Bila je to naša prva izvanučionička nastava ove školske godine.

Put u prošlost započeli smo posjetom modelu rudnika ugljena i metala u prirodnoj veličini smještenog u podzemnim prostorijama Muzeja. Rudarska jama ukupne duljine više od 300 metara s najvećom dubinom od 6 metara pruža vjeran i upečatljiv doživljaj pravoga rudnika. Ovaj Rudnik je i u svjetskim razmjerima cjeloviti prikaz rudarstva sredinom 20. stoljeća i jedini je „živi“ spomenik napuštenih i zaboravljenih podzemnih kopova u Hrvatskoj. U odjelu Vatrogastva učenici su vidjeli povijesni razvoj vatrogasne tehnike i načine gašenja požara od početaka do danas. U Apisariju su vidjeli prikaz povijesti uzgoja pčela. Njegova posebnost je u živim pčelama koje su smještene u tri košnice sa staklenim stijenkama. Cijevima od pleksistakla pčele nesmetano izlaze iz Muzeja i same se opskrbljuju za osnovne životne potrebe. U odjelu Prometna sredstva učenici su vidjeli povijesni razvoj prometnih sredstava na kopnu, vodi i u zraku.

Posjetom Muzeju učenici su doživjeli ono što su ljudi tisućljećima korak po korak stvarali i iz dana u dan napredovali. Bila je ovo još jedna u nizu edukativnih i zanimljivih izvanučioničkih nastava učenika naše Škole.

Ksenija Petrlin-Jurić, mag. prim. educ.

voditeljica Aktiva 4. razreda

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna1.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...