OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Završna svečanost Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica PDF Ispis

U školskoj knjižnici održana je Završna svečanost povodom obilježavanja Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica, a čija je tema ove godine bila Školska knjižnica: moje sretno mjesto gdje kreativnost i mašta cvjetaju. Školska knjižnica je za naše učenike mjesto gdje se čita, recitira, glumi, pjeva, svira i pleše i u skladu s time proslavili smo ovaj događaj.

Zabavan program vodila je Ema Ivana Vukoja, učenica 7. d razreda. Kao prvog izvođača predstavila je Frana Dobrenića, učenika 5. d razreda koji je na saksofonu pripremio skladbu Musicolor Willya Van Dorsselaera . Svojim igrokazom Jesenski razgovori obradovali su nas i naši gosti, učenici 2. a razreda područne škole Gradići, a to su: Nika Dumančić, Matej Marinčić, Borna Ačkar, Noa Petrović, Lea Obradović i Ena Radenić te recitacijama pjesama Zec i vjeverica i Predznak koje su pripremili Noa Petrović, Vito Stubičar i Marija Šumanović. Pjesmu Pjevam jeseni pročitala nam je Rebeka Pavišić, učenica 2. b razreda. Nea Car Jergović, učenica 8. d redovito dolazi u školsku knjižnicu svirati klavir, a za ovu svečanost odlučila se za skladbu Lied Friedricha Seitza na violini. Paola Zdelar, također učenica 8. d razreda, odsvirala nam je na klaviru The second Waltz Dmitrija Šoštakovića. Tilen Sili, učenik 2. a razreda područne škole Gradići voli nogomet i zato nam recitirao pjesmu Nogomet u razredu, a Vito Stubičar nas je na simpatičan način upoznao s Grgom Čvarkom. Neki učenici više vole kompjutere od knjiga, ali i oni imaju svoj kutak u školskoj knjižnici gdje mogu igrati edukativne igre i pretraživati izvore podataka. Stoga nam je Gita Jerbić, učenica 2. b razreda pročitala pjesmu Kompjutorsko vrijeme. Učenik Sven Pandurović iz 3. b razreda jako voli čitati i imao je čast pročitati pjesmu Školska knjižnica, bivšeg učenika naše škole Erika Vučilovskog, a Darija Omrčen, učenice 2. b razreda udijelila nam je savjet recitirajući pjesmu Pritisni prstom glavu. Budući da knjižnica voli mir, tišinu, pristojno ponašanje i, iznad svega lijepe riječi, Franka Pavišić, učenica 2. b razreda pročitala nam je pjesmu Lijepe riječi.

Na kraju svečanosti obratio nam se ravnatelj i uručio nagrade učenicima, našim najčitačima i pobjednicima natječaja za najbolji plakat na temu: Školska knjižnica – moje sretno mjesto.

Najčitač u kategoriji od 1. do 4. razreda je Sven Pandurović iz 3. d, a u kategoriji od 5. do 8. razreda Ivana Jaroš iz 5. b.

Pobjednici natječaju su:
Nika Balač i Eva Kovačić iz 2. d razreda
Lea Petrović iz 4. d razreda, Pavla Plepelić i Sara Marušić iz 4. e
Lana Agatić iz 8. b i Vyra Murzych iz 8. c razreda

Posebno smo ponosni što su na priredbi sudjelovali naši učenici 2. a razreda iz Područne škole Gradići.

Svi pristigli radovi na natječaj Školska knjižnica: moje sretno mjesto gdje mašta i kreativnost cvjetaju bit će izloženi na Dan škole.

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna9.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...