OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Nijemci u Grazu i tvornici Zotter PDF Ispis

Graz

Graz (2) Učenici sedmih razreda koji pohađaju nastavu njemačkog jezika 10. 11. 2023., zajedno su sa svojim profesoricama Petrom Bedeniković, Josipom Omrčen, Ivonom Štrekelj i Marijom Vnučec, posjetili Graz i tvornicu čokolade Zotter u mjestu Riegersburg, nedaleko od Graza.

Najprije su obišli tvornicu čokolade Zotter, neobični projekt obitelji Josefa Zottera. Obilazak smo počeli kinoprojekcijom o nastajanju čokolade, nabavi i pripremi kakaovca, kušali smo brojne vrste i pripravke od čokolade te obišli zoološki vrt u sklopu tvornice, koja voli naglasiti svoju ekološku osviještenost i ekoproizvodnju . Uputili smo se zatim u razgled grada Graza i njegovih znamenitosti: Kunstmuseum, Murinsel, Rathaus, Landhaus, Opera, Mauzolej Ferdinanda II,Schlossberg.

Prije povratka kući, odmorili smo se u shopping centru Seiersberg, gdje su učenici imali malo slobodnog vremena za jelo, kupnju i sl. U večernjim satima, veseli i puni dojmova, vratili smo se kući u Veliku Goricu.

Josipa Omrčen, prof. njemačkog jezika

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna6.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...