OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Thanksgiving u našoj školskoj knjižnici PDF Ispis

thanksgiving

Za učenike 7. razreda koji pohađaju dodatnu nastavu iz engleskog jezika kod prof. Božinović, kao i za ostale zaniteresirane sedmaše i osmaše, organiziran je 16. 11. 2011. zanimljiv sat engleskog jezika u školskoj knjižnici. U goste su nam došle dvije američke učiteljice koje, zbog svojih istraživanja na postdiplomskom studiju, borave u Zagrebu.

Nakon upoznavanja rane američke povijesti na satu, uz pomoć Veleposlanstva SAD-a, iz prve smo ruke saznali pojedinosti o važnom američkom blagdanu, Danu zahvalnosti (Thanksgiving Day), koji se slavi četvrti četvrtak u studenom.

Gospođe Brittany Swingle i Richelle Bernazzoli govorile su nam o tome kako se Dan zahvalnosti proslavljao nekad i danas te o mnogim zanimljivostima o doseljavanju Engleza u Ameriku i o životu Indijanaca. Gospođa Swingle nam je otkrila da je njezina obitelj s tatine strane indijanskog podrijetla, a gospođa Bernazzoli nam je govorila o tome kako se talijansko podrijetlo njezine obitelji ogleda u raznim dodacima svečanom tradicionalnom ručku u obitelji.

Učenici su postavljali zanimljiva pitanja o pojedinostima iz američke prošlosti, o hrani koju jedu danas na tradicionalnim obiteljskim okupljanjima, kao i o ostalim običajima o kojima smo učili. Prezentacija je bila jako dobra i poučna.

Erik Vučilovski, 7.d

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...