OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Na predavanju o djelu Martina Luthera Kinga Jr. PDF Ispis

mlkday

mlkday2 U petak, 25. siječnja, učenici 7. razreda iz dodatne nastave iz engleskog jezika koju vodi profesorica Sanja Božinović ponovno su posjetili Američki kutak u Zagrebu gdje im je gospođa B. Swingle održala predavanje o životu i djelu Martina Luthera Kinga Jr. u povodu Dana Marthina Luthera Kinga Jr. koji se obilježava trećeg ponedjeljka u siječnju. Putem videokonferencije predavanje su pratili i učenici iz Osijeka te studenti iz Rijeke.
Među ostalim, naučili smo da je Martin Luther King Jr. (Atlanta, 15. siječnja 1929. - Memphis 4. travnja 1968.) bio jedan od najvećih vođa za prava američkih crnaca.

Od važnih događaja i zanimljivosti iz njegova života najviše nas se dojmilo njegovo zalaganje za mirno rješavanju problema, odnosno borba za ljudska prava bez uporabe nasilja.

Saznali smo što za Amerikance znači govor: „I have a dream…“ pa smo pričali i o vlastitim snovima za nas i našu zemlju.  

Posebno je bilo zanimljivo saznati kako se Dan Martina Luthera Kinga Jr. obilježava radom u lokalnoj zajednici pomažući bližnjima i potrebitima. Posebno nas se dojmila slika američkog predsjednika Obame dok pomaže u pučkoj kuhinji, a gospođa Swingle i američka profesorica iz Rijeke s nama su podijelile najdojmljivije načine proslave tog dana iz vlastitog života – od pomaganje u besplatnom bojenju zidnih slika u školi do natjecanja u recitiranju poznatog govora.  

Otišli smo kući s mislima o važnosti poštivanja svih ljudi bez obzira na boju kože i druge razlike, kao i na potrebu da vratimo dobrim djelima svojoj zajednici za sve pozitivno što svakodnevno dobivamo.

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna10.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...