OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Natjecanje „Klokan bez granica“ PDF Ispis

klokan bez_granicaOve godine će se i u našoj školi po prvi puta provesti međunarodno matematičko natjecanje „Klokan bez granica“. Udruga "Klokani bez granica", kojoj je glavna zadaća organizacija istoimenog natjecanja, natjecanje provodi s ciljem popularizacije matematike među mladima. Namjera je motivirati učenike da se bave matematikom izvan redovitih školskih programa.

Prošle školske godine se, u isto vrijeme s približno istim zadacima, natjecalo 6.500.000 učenika iz 51 zemlje, što ovo natjecanje čini najvećim školskim natjecanjem svijeta. U Hrvatskoj je natjecanje održano u 287 osnovnih i 69 srednjih škola u svim županijama, a učenici su se natjecali podijeljeni u šest kategorija: II. i III. razred osnovne škole, IV. i V. razred osnovne škole, VI. i VII. razred osnovne škole, VIII. razred osnovne i I. razred srednje škole, II. i III. razred srednje škole i IV. razrede srednjih škola.

Ukupno se u Hrvatskoj natjecalo 23953 učenika.

Ideja ovog natjecanja je: natjecanje bez selekcije, eliminacije i finala.

Za natjecanje se, ove školske godine, prijavilo i 149 učenika naše škole.

Više o samom natjecanju, propozicijama natjecanja i zadacima s natjecanja možete pročitati na web stranicama Hrvatskog matematičkog društva: http://www.matematika.hr/natjecanja/klokan .

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna9.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaPredstave

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Hrvatsko narodno kazalište  Zagrebačko kazalište mladih Junaci Pavlove ulice Zagrebačko kazalište mladih  Emil i detektivi Zagrebačko kazalište mladih  Alan...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaOstali korisni sadržaji

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnailZa učenike: Podrška učenicima u nastavi na daljinu Tehnike pamćenja i učenja Priručnik za učenje i poučavanje  Medijska...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...