OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Natjecanje „Klokan bez granica“ PDF Ispis

klokan bez_granicaOve godine će se i u našoj školi po prvi puta provesti međunarodno matematičko natjecanje „Klokan bez granica“. Udruga "Klokani bez granica", kojoj je glavna zadaća organizacija istoimenog natjecanja, natjecanje provodi s ciljem popularizacije matematike među mladima. Namjera je motivirati učenike da se bave matematikom izvan redovitih školskih programa.

Prošle školske godine se, u isto vrijeme s približno istim zadacima, natjecalo 6.500.000 učenika iz 51 zemlje, što ovo natjecanje čini najvećim školskim natjecanjem svijeta. U Hrvatskoj je natjecanje održano u 287 osnovnih i 69 srednjih škola u svim županijama, a učenici su se natjecali podijeljeni u šest kategorija: II. i III. razred osnovne škole, IV. i V. razred osnovne škole, VI. i VII. razred osnovne škole, VIII. razred osnovne i I. razred srednje škole, II. i III. razred srednje škole i IV. razrede srednjih škola.

Ukupno se u Hrvatskoj natjecalo 23953 učenika.

Ideja ovog natjecanja je: natjecanje bez selekcije, eliminacije i finala.

Za natjecanje se, ove školske godine, prijavilo i 149 učenika naše škole.

Više o samom natjecanju, propozicijama natjecanja i zadacima s natjecanja možete pročitati na web stranicama Hrvatskog matematičkog društva: http://www.matematika.hr/natjecanja/klokan .

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna10.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...