OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Američki marinac u posjetu našoj školi PDF Ispis

   marinac u_posjeti

marinac u_posjeti2

U sklopu proučavanja američke kulture, u nastavi engleskog jezika za sedmi razred, profesorica Sanja Božinović pozvala je u školu američkog marinca narednika Jamesa Jonesa. U pratnji gospođe Marice Bahlen, direktorice Informacijskog centra u odjelu Odnosa s javnošću Veleposlanstva SAD, gospodin Jones je došao u našu školu 23. veljače i razgovarao s učenicima na satu dodatne nastave iz engleskog jezika u knjižnici.

Učenici naše škole bili su jako zainteresirani za cijeli niz tema o kojima su prije susreta s marincem samo učili iz knjiga ili gledali u filmovima. Gospodin Jones im je pričao o svojoj domovini te o raznim dijelovima svijeta u kojima je boravio, ali i o tome kako on doživljava Hrvatsku i naš grad.

Učenike su posebno zanimali razni detalji iz rada i školovanja marinaca. Narednik Jones je objasnio da se njegov život jako razlikuje od onog koji gledaju u američkim ratnim filmovima. Rekao im je kako su mu u borilačkim vještinama važne vježbe samoobrane i savladavanja nasilnika, koliko mora vježbati svakodnevno, kakve zadatke ima u Veleposlanstvu te ih upoznao s opasnostima i teškoćama svog posla u nesigurnim i rizičnim dijelovima svijeta. Podijelio je s učenicima i priče o tužnim susretima s ljudima kojima marinci pomažu prilikom elementarnih nepogoda i drugih katastrofa.

Osobito su rado učenici razgovarali o sportovima, kako onima koji su popularni u Hrvatskoj, tako i američkim sportovima čija im pravila baš nisu dobro poznata. Narednik Jones je strpljivo objašnjavao, izmjenjivao s učenicima mišljenja o najboljim sportašima, a na kraju otkrio i neke tajne o tome kako marinci postižu i zadržavaju dobru formu i koji su njegovi omiljeni sportovi.

Zahvalili smo naredniku Jamesu i gospođi Bahlen na prilici da vježbamo engleski jezik i iz prve ruke saznamo toliko zanimljivih informacija. Poželjeli smo gospodinu Jamesu puno uspjeha u njegovom radu.

Nadamo se da ćemo se opet sresti prije nego našu lijepu i sigurnu zemlju zamijeni nekim drugim dijelom svijeta iduće godine.

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna9.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...