OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Američki marinac u posjetu našoj školi PDF Ispis

   marinac u_posjeti

marinac u_posjeti2

U sklopu proučavanja američke kulture, u nastavi engleskog jezika za sedmi razred, profesorica Sanja Božinović pozvala je u školu američkog marinca narednika Jamesa Jonesa. U pratnji gospođe Marice Bahlen, direktorice Informacijskog centra u odjelu Odnosa s javnošću Veleposlanstva SAD, gospodin Jones je došao u našu školu 23. veljače i razgovarao s učenicima na satu dodatne nastave iz engleskog jezika u knjižnici.

Učenici naše škole bili su jako zainteresirani za cijeli niz tema o kojima su prije susreta s marincem samo učili iz knjiga ili gledali u filmovima. Gospodin Jones im je pričao o svojoj domovini te o raznim dijelovima svijeta u kojima je boravio, ali i o tome kako on doživljava Hrvatsku i naš grad.

Učenike su posebno zanimali razni detalji iz rada i školovanja marinaca. Narednik Jones je objasnio da se njegov život jako razlikuje od onog koji gledaju u američkim ratnim filmovima. Rekao im je kako su mu u borilačkim vještinama važne vježbe samoobrane i savladavanja nasilnika, koliko mora vježbati svakodnevno, kakve zadatke ima u Veleposlanstvu te ih upoznao s opasnostima i teškoćama svog posla u nesigurnim i rizičnim dijelovima svijeta. Podijelio je s učenicima i priče o tužnim susretima s ljudima kojima marinci pomažu prilikom elementarnih nepogoda i drugih katastrofa.

Osobito su rado učenici razgovarali o sportovima, kako onima koji su popularni u Hrvatskoj, tako i američkim sportovima čija im pravila baš nisu dobro poznata. Narednik Jones je strpljivo objašnjavao, izmjenjivao s učenicima mišljenja o najboljim sportašima, a na kraju otkrio i neke tajne o tome kako marinci postižu i zadržavaju dobru formu i koji su njegovi omiljeni sportovi.

Zahvalili smo naredniku Jamesu i gospođi Bahlen na prilici da vježbamo engleski jezik i iz prve ruke saznamo toliko zanimljivih informacija. Poželjeli smo gospodinu Jamesu puno uspjeha u njegovom radu.

Nadamo se da ćemo se opet sresti prije nego našu lijepu i sigurnu zemlju zamijeni nekim drugim dijelom svijeta iduće godine.

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna9.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaFilmovi

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail MEDUZA CARNet.HR – ovdje se nalaze filmovi u izdanju Zagreb filma koji se obrađuju na satovima Hrvatskog jezika i može im se pristupiti prijavom svojim AAI identitetom, odnosno potrebni su...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaVirtualne izložbe

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Tematske zbirke digitalizirane građe iz hrvatskih knjižnica i ostalih baštinskih ustanova  Vrijedna građa i zanimljive teme najčešće povezane s obljetnicama znamenitih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...