OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Vile i vilenjaci PDF Ispis

ville i_vilenjaci1

ville i_vilenjaci2 Povodom Međunarodnog dana muzeja, 18. svibnja, skupina Mladih knjižničara posjetila je Muzej Turopolje. Prisustvovali smo otvorenju izložbe „Vile i vilenjaci“. Vile i popratnu scenografiju na izložbi izradila su djeca na kreativnim radionicama organiziranim tijekom proteklog mjeseca u Muzeju Turopolje.

Tema muzejsko edukativne akcije bila je VODA, a gdje ima vode ima i VILA. Gorske se vile obično nalaze pored gorskih izvora. Mlađe su srodnice vodenih i oblačnih vila. Koliko je izvora u planini, toliko je i vila. Voda na izvoru zove se “vilinska vodica”, nikada ne presušuje i uvijek je ljekovita, jer je posvećena vilinskim duhom koji je oblijeće. Na tim izvorima u planini vile redovito piju vodu u podne. Nema mjesta gdje vila ne bi mogla živjeti i načiniti si vilinske dvore. Vrijedi spomenuti da za svoje dvore često odabire i špilje. Ući unutra možeš samo ako su te vile pozvale. Inače nikada više nećeš izaći. A unutra je prekrasan drugi svijet koga samo odabrani vide.

Oduševili smo se čarobnim svijetom vila te saznali mnoge njihove tajne. Čestitamo svim sudionicima na prekrasnoj izložbi.

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna3.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaVirtualne izložbe

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Tematske zbirke digitalizirane građe iz hrvatskih knjižnica i ostalih baštinskih ustanova  Vrijedna građa i zanimljive teme najčešće povezane s obljetnicama znamenitih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaLektira

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Popis lektire  E-lektire - za pregledavanje i čitanje knjiga, na stranicu se potrebno prijaviti svojim AAI identitetom, odnosno potrebni su podaci kao i za...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...