OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Vile i vilenjaci PDF Ispis

ville i_vilenjaci1

ville i_vilenjaci2 Povodom Međunarodnog dana muzeja, 18. svibnja, skupina Mladih knjižničara posjetila je Muzej Turopolje. Prisustvovali smo otvorenju izložbe „Vile i vilenjaci“. Vile i popratnu scenografiju na izložbi izradila su djeca na kreativnim radionicama organiziranim tijekom proteklog mjeseca u Muzeju Turopolje.

Tema muzejsko edukativne akcije bila je VODA, a gdje ima vode ima i VILA. Gorske se vile obično nalaze pored gorskih izvora. Mlađe su srodnice vodenih i oblačnih vila. Koliko je izvora u planini, toliko je i vila. Voda na izvoru zove se “vilinska vodica”, nikada ne presušuje i uvijek je ljekovita, jer je posvećena vilinskim duhom koji je oblijeće. Na tim izvorima u planini vile redovito piju vodu u podne. Nema mjesta gdje vila ne bi mogla živjeti i načiniti si vilinske dvore. Vrijedi spomenuti da za svoje dvore često odabire i špilje. Ući unutra možeš samo ako su te vile pozvale. Inače nikada više nećeš izaći. A unutra je prekrasan drugi svijet koga samo odabrani vide.

Oduševili smo se čarobnim svijetom vila te saznali mnoge njihove tajne. Čestitamo svim sudionicima na prekrasnoj izložbi.

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna5.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...