OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Učenici dodatne nastave iz kemije posjetili 10. Festival znanosti PDF Ispis

festival znanosti_061

festival znanosti_07 I ovo proljeće, jubilarnu 10. godinu zaredom,Tehnički muzej, Sveučilište u Zagrebu i British Council, organizirali su šestodnevnu manifestaciju Festival znanosti. I mi, učenici dodatne nastave iz kemije, posjetili smo tu manifestaciju.

Dana 24.4. smo s našom prof. kemije Anitom Kovačević razgledali izložbe, sudjelovali u više radionica, gledali zanimljive filmove, slušali predavanja… Ove je godine osnovna tema „ 10“ u kontekstu obilježavanja obljetnice, a znanstvene su teme bile zanimljive i poučne svima. Većina kemijskih pokusa bila je u korelaciji s fizikom i biologijom, pa smo zaista uživali. Posebice nam se svidjelo predavanje o Aspirinu na kojem smo naučili da djeca nikako ne smiju sami uzimati lijekove bez nadzora liječnika jer mogu biti opasni za zdravlje. Kada se završilo predavanje, dobili smo poklončiće, a prof. Kovačević kemikalije za neke pokuse koje možemo napraviti sami na satu dodatne iz kemije. Radujemo se našim pokusima i sljedećim Festivalima znanosti te novim poučnim temama i saznanjima. Sadržaje i radionice koje populariziraju znanost preporučamo svima.

Iva Župetić VIIb.

 

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna11.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

Knjižnicae-Knjige

Subota, 11 Travanj 2020

article thumbnail  Priručna zbirka enciklopedije:  -       Hrvatska opća...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaLektira

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Popis lektire  E-lektire - za pregledavanje i čitanje knjiga, na stranicu se potrebno prijaviti svojim AAI identitetom, odnosno potrebni su podaci kao i za...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...