OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Učenici u akciji PDF Ispis

recycling2

recycling U zadnje vrijeme proveli smo nekoliko akcija zbrinjavanja otpada u našoj školi.

Akcije:

  • skupljanje starog papira, 26. travnja 2012.
  • ekološko zbrinjavanje zastarjelih električnih i elektroničkih (EE) uređaja, 8. svibnja 2012.
  • prikupljanje plastičnih vrećica, 14. svibnja 2012.

Pokazali smo ekološku svijest jer ispravnim odlaganjem sudjelujemo u očuvanju okoliša i vlastitog zdravlja.

Tako smo se uključili u ekološku akciju prikupljanja starog papira i plastičnih vrećica ˝Zeleni korak˝ u organizaciji Unijapapira i DM-a koja se provodila u osnovnim i srednjim školama diljem Hrvatske. Sudjelovanjem u akciji „Zeleni korak“ prikupili smo 5740kg starog papira i 20kg plastičnih vrećica.

Znate li da plastičnim vrećicama treba gotovo 1 000 godina da bi se razgradile?

Također, mnogo je slučajeva u kojima životinje ugibaju jer ih zamijene za hranu pa više ne mogu disati ili ostanu zapetljane u njima i ne mogu se osloboditi.

Kao pojedinci, možemo učiniti mnogo na smanjenju gomilanja plastičnog otpada u prirodi i pomoći sebi i životinjama. Na primjer, prilikom odlaska u kupnju možemo umjesto plastičnih vrećica koristiti papirnate i platnene ili nositi one već korištene.

Isto tako, električni i elektronički (EE) uređaji (mobitel, punjač, računalo, printer, fen, radio, igračke na baterije i sl.) su opasan otpad kojeg trebamo odvajati od komunalnog i ostalih otpada.

Svi mi možemo svakodnevno u svojim domovima sudjelovati u reciklaži otpada. Razdvajajući stari papir, plastiku, staklene boce, baterije, EE uređaje i sl. i odnoseći ih u posebno pripremljene kontejnere!

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna12.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...