OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Učenici u akciji PDF Ispis

recycling2

recycling U zadnje vrijeme proveli smo nekoliko akcija zbrinjavanja otpada u našoj školi.

Akcije:

  • skupljanje starog papira, 26. travnja 2012.
  • ekološko zbrinjavanje zastarjelih električnih i elektroničkih (EE) uređaja, 8. svibnja 2012.
  • prikupljanje plastičnih vrećica, 14. svibnja 2012.

Pokazali smo ekološku svijest jer ispravnim odlaganjem sudjelujemo u očuvanju okoliša i vlastitog zdravlja.

Tako smo se uključili u ekološku akciju prikupljanja starog papira i plastičnih vrećica ˝Zeleni korak˝ u organizaciji Unijapapira i DM-a koja se provodila u osnovnim i srednjim školama diljem Hrvatske. Sudjelovanjem u akciji „Zeleni korak“ prikupili smo 5740kg starog papira i 20kg plastičnih vrećica.

Znate li da plastičnim vrećicama treba gotovo 1 000 godina da bi se razgradile?

Također, mnogo je slučajeva u kojima životinje ugibaju jer ih zamijene za hranu pa više ne mogu disati ili ostanu zapetljane u njima i ne mogu se osloboditi.

Kao pojedinci, možemo učiniti mnogo na smanjenju gomilanja plastičnog otpada u prirodi i pomoći sebi i životinjama. Na primjer, prilikom odlaska u kupnju možemo umjesto plastičnih vrećica koristiti papirnate i platnene ili nositi one već korištene.

Isto tako, električni i elektronički (EE) uređaji (mobitel, punjač, računalo, printer, fen, radio, igračke na baterije i sl.) su opasan otpad kojeg trebamo odvajati od komunalnog i ostalih otpada.

Svi mi možemo svakodnevno u svojim domovima sudjelovati u reciklaži otpada. Razdvajajući stari papir, plastiku, staklene boce, baterije, EE uređaje i sl. i odnoseći ih u posebno pripremljene kontejnere!

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna4.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaLektira

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Popis lektire  E-lektire - za pregledavanje i čitanje knjiga, na stranicu se potrebno prijaviti svojim AAI identitetom, odnosno potrebni su podaci kao i za...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaVirtualne izložbe

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Tematske zbirke digitalizirane građe iz hrvatskih knjižnica i ostalih baštinskih ustanova  Vrijedna građa i zanimljive teme najčešće povezane s obljetnicama znamenitih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...