OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Škola u prirodi - 2012 PDF Ispis

skola u_prirodi_20122

skola u_prirodi_20121 Učenici četvrtih razreda naše škole boravili su u Školi u prirodi u Baškom Polju od 2. do 7.lipnja 2012. godine. Bili su to nezaboravni dani druženja kojih će se svaki učenik rado sjećati.

Trebalo bi školu u prirodi organizirati češće, kako bi se djeca bolje upoznala međusobno te s učiteljima. U takvoj školi djeca uče lakše, učinkovitije i bolje nego u učionicama. Dobro je iskoristiti svaki trenutak jer ono što vide i nauče u neposrednom okruženju učenici će dugo pamtiti. Naučeno u školskim klupama u sjećanju će ostati zasigurno mnogo kraće.

No, Škola u prirodi nije samo odlazak na more, Škola u prirodi je naš odlazak iz učionice s namjerom učenja u prirodi i korištenja prirodnog okruženja, a ne školske krede i ploče. Ptičji pjev, morski val, sunce, planine… Sjedenje u krugu gdje svi mogu vidjeti i osjetiti sve bez okretanja ili kretanja. Toliko je prednosti izlaska iz učionice, a to smo mi na ovom putovanju itekako doživjeli. Dječja je glavna briga i najvažnija aktivnost igra. Mi smo protiv prirode kada ih predugo držimo zatvorene u zagušljivim, a ponekad i dosadnim, slabo opremljenim učionicama. I matematika može biti zanimljiva kad na knjigu kapne kapljica morske vode …Tako učenje teške matematike dobiva novu dimenziju.

Ovaj dio priče o školi u prirodi napisan je među četiri zida, ali inspiriran zvucima, mirisima i slikama koje su se nekako tvrdoglavo zaglavile među šturim znanjem iz knjiga i učionica kojeg u glavi puno teže čuvamo. Na savjesti svakog učitelja je hoće li školu u prirodi pretvoriti u ljetovanje na moru ili u važnu i vrijednu životnu školu u kojoj će većina učenika i učitelja naučiti mnogo pod vedrim ili kakvim god nebom.

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna2.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaPredstave

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Hrvatsko narodno kazalište  Zagrebačko kazalište mladih Junaci Pavlove ulice Zagrebačko kazalište mladih  Emil i detektivi Zagrebačko kazalište mladih  Alan...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaAudio priče

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Željkine priče za mali odmor  Adrianina čitaonica Ježeva kućica Vrijeme je za online priču: "Hrkalo" Moj tata se smanjuje Kišni razdraganci Tata Slikovnica čita, glumi i...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...