OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Europski dan jezika PDF Ispis

europski dan_jezika Europski dan jezika - dan kada slavimo jezičnu raznolikost te govorimo o važnosti očuvanja jezika i koristi koje imamo od učenja stranih jezika – obilježen je i u našoj školi.

Učenici različitih razreda tom su prigodom osmislili zanimljive plakate kojima su ukrasili učionicu jezika, knjižnicu i hol škole.

Teme plakata su bile različite, u skladu s uzrastom učenika i stupnjem znanja stranih jezika. Učenici 4. razreda pisali su svoje omiljene riječi, šestaši fotografirali i crtali poruke na svojim majicama, osmaši tražili riječi engleskog podrijetla u hrvatskom jeziku.

Učenici koji uče njemački jezik potrudili su se „pronaći njemački jezik“ u našem gradu – na raznim proizvodima koji se prodaju u izvornom pakiranju, a oni malo stariji su prikupili riječi engleskog jezika koje su ušle u njemački jezik.

Marljivo su istraživali i učenici viših razreda te na svojim plakatima pokazali kako se pojedine riječi pišu i izgovaraju u različitim jezicima.

U knjižnici su vrijedni đaci s knjižničarkom rješavali jezični kviz i uređivali prostor prigodnim sadržajima.

Snimili smo i video zapis koji prikazuje samo djelić atmosfere u našoj školi tog dana.

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna7.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...