OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Europski dan jezika PDF Ispis

europski dan_jezika Europski dan jezika - dan kada slavimo jezičnu raznolikost te govorimo o važnosti očuvanja jezika i koristi koje imamo od učenja stranih jezika – obilježen je i u našoj školi.

Učenici različitih razreda tom su prigodom osmislili zanimljive plakate kojima su ukrasili učionicu jezika, knjižnicu i hol škole.

Teme plakata su bile različite, u skladu s uzrastom učenika i stupnjem znanja stranih jezika. Učenici 4. razreda pisali su svoje omiljene riječi, šestaši fotografirali i crtali poruke na svojim majicama, osmaši tražili riječi engleskog podrijetla u hrvatskom jeziku.

Učenici koji uče njemački jezik potrudili su se „pronaći njemački jezik“ u našem gradu – na raznim proizvodima koji se prodaju u izvornom pakiranju, a oni malo stariji su prikupili riječi engleskog jezika koje su ušle u njemački jezik.

Marljivo su istraživali i učenici viših razreda te na svojim plakatima pokazali kako se pojedine riječi pišu i izgovaraju u različitim jezicima.

U knjižnici su vrijedni đaci s knjižničarkom rješavali jezični kviz i uređivali prostor prigodnim sadržajima.

Snimili smo i video zapis koji prikazuje samo djelić atmosfere u našoj školi tog dana.

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna4.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaVirtualne izložbe

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Tematske zbirke digitalizirane građe iz hrvatskih knjižnica i ostalih baštinskih ustanova  Vrijedna građa i zanimljive teme najčešće povezane s obljetnicama znamenitih...
... pročitaj cijeli tekst...

Knjižnicae-Knjige

Subota, 11 Travanj 2020

article thumbnail  Priručna zbirka enciklopedije:  -       Hrvatska opća...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...