OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Listopad - Međunarodni mjesec školskih knjižnica u našoj školi PDF Ispis

mjesec knjiznice2

mjesec knjiznice1 Tema: Školske knjižnice – ključ za prošlost, sadašnjost i budućnost.

U našoj školi raspisan je natječaj za izradu najboljeg straničnika (bookmarker) na temu Moja najdraža knjiga. Straničnike treba donijeti u knjižnicu do petka 26. listopada 2012. S jedne strane treba ilustrirati nešto iz knjige, a na drugoj napisati naslov knjige, jednu-dvije rečenice o čemu se radi u knjizi te ime, prezime i razred. Najbolje straničnike odabrat će Mladi knjižničari i Mali čitatelji za niže razrede koji će biti nagrađeni prigodnim poklonom.

Tijekom listopada održavat će se radionice u knjižnici:

  • za učenike 1. smjene radionice Origamija (umjetnost presavijanja papira) srijedom popodne 6. sat i četvrtkom ujutro 6. sat
  • za učenike 4. i 5. –ih razreda 2. smjene radionice Izrade straničnika (23. listopada 2012. 6 .sat za petaše, a za četvrtaše u dogovoru s učiteljicama).

Pod velikim odmorom, za učenike nižih razreda, u knjižnici se prikazuje film Fantastične leteće knjige gospodina Morrisa Lessmore-a, dobitnik Oscara za Najbolji kratkometražni animirani film u 2011. godini. To je 15-ominutna animirana priča o ljudima koji posvete svoje živote knjigama i knjigama koje uzvrate uslugu.

Ponedjeljkom od 13:10 do 13:55 prikazivat će se prezentacija o straničnicima, kako i kada su nastali te primjeri istih.

Prvi razredi će prvi put imati nastavni sat u knjižnici. Tom prilikom dobit će članske iskaznice te naučiti posuđivati knjige. Također, 23 .listopada 2012. pogledat će lutkarsku predstavu u izvedbi književnice Jadranke Čunčić-Bandov.

Trećaši će posjetiti Dječji odjel Gradske knjižnice, a petaši će imati književni susret s gospodinom Tihomirom Horvatom.

Zainteresirani sedmaši i osmaši sudjelovat će u Nacionalnom on-line kvizu za poticanje čitanja u organizaciji Gradske knjižnice Zagreb. Za tu priliku trebat će pročitati tri knjige Imaš fejs?, One misle da smo male i Zeleni pas.

Tijekom cijelog mjeseca nastavit će se provođenje prošlogodišnje akcije Opremimo našu knjižnicu zajedno kojom prikupljamo po 10 kuna za nove knjige u školskoj knjižnici.

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna4.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaFilmovi

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail MEDUZA CARNet.HR – ovdje se nalaze filmovi u izdanju Zagreb filma koji se obrađuju na satovima Hrvatskog jezika i može im se pristupiti prijavom svojim AAI identitetom, odnosno potrebni su...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaAudio priče

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Željkine priče za mali odmor  Adrianina čitaonica Ježeva kućica Vrijeme je za online priču: "Hrkalo" Moj tata se smanjuje Kišni razdraganci Tata Slikovnica čita, glumi i...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...