OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Listopad - Međunarodni mjesec školskih knjižnica u našoj školi PDF Ispis

mjesec knjiznice2

mjesec knjiznice1 Tema: Školske knjižnice – ključ za prošlost, sadašnjost i budućnost.

U našoj školi raspisan je natječaj za izradu najboljeg straničnika (bookmarker) na temu Moja najdraža knjiga. Straničnike treba donijeti u knjižnicu do petka 26. listopada 2012. S jedne strane treba ilustrirati nešto iz knjige, a na drugoj napisati naslov knjige, jednu-dvije rečenice o čemu se radi u knjizi te ime, prezime i razred. Najbolje straničnike odabrat će Mladi knjižničari i Mali čitatelji za niže razrede koji će biti nagrađeni prigodnim poklonom.

Tijekom listopada održavat će se radionice u knjižnici:

  • za učenike 1. smjene radionice Origamija (umjetnost presavijanja papira) srijedom popodne 6. sat i četvrtkom ujutro 6. sat
  • za učenike 4. i 5. –ih razreda 2. smjene radionice Izrade straničnika (23. listopada 2012. 6 .sat za petaše, a za četvrtaše u dogovoru s učiteljicama).

Pod velikim odmorom, za učenike nižih razreda, u knjižnici se prikazuje film Fantastične leteće knjige gospodina Morrisa Lessmore-a, dobitnik Oscara za Najbolji kratkometražni animirani film u 2011. godini. To je 15-ominutna animirana priča o ljudima koji posvete svoje živote knjigama i knjigama koje uzvrate uslugu.

Ponedjeljkom od 13:10 do 13:55 prikazivat će se prezentacija o straničnicima, kako i kada su nastali te primjeri istih.

Prvi razredi će prvi put imati nastavni sat u knjižnici. Tom prilikom dobit će članske iskaznice te naučiti posuđivati knjige. Također, 23 .listopada 2012. pogledat će lutkarsku predstavu u izvedbi književnice Jadranke Čunčić-Bandov.

Trećaši će posjetiti Dječji odjel Gradske knjižnice, a petaši će imati književni susret s gospodinom Tihomirom Horvatom.

Zainteresirani sedmaši i osmaši sudjelovat će u Nacionalnom on-line kvizu za poticanje čitanja u organizaciji Gradske knjižnice Zagreb. Za tu priliku trebat će pročitati tri knjige Imaš fejs?, One misle da smo male i Zeleni pas.

Tijekom cijelog mjeseca nastavit će se provođenje prošlogodišnje akcije Opremimo našu knjižnicu zajedno kojom prikupljamo po 10 kuna za nove knjige u školskoj knjižnici.

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna6.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...