OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Završna svečanost Mjeseca školskih knjižnica PDF Ispis

zavrsna svecanost _mjeseca_skolskih_knjiznica_1

zavrsna svecanost _mjeseca_skolskih_knjiznica_2 U utorak, 6. studenog 2012. godine u školskoj knjižnici održana je završna svečanost Mjeseca školskih knjižnica.

Pozvani su svi učenici koji su sudjelovali u natječaju Moja najdraža knjiga te svi ostali zainteresirani.

Učenici su izradili straničnike na temu Moja najdraža knjiga na kojima su ilustrirali nešto iz svoje najdraže knjige te kratko napisali o čemu se radi u knjizi.

Mali čitatelji i Mladi knjižničari te knjižničarke odabrali su najbolje.

Pobjednica među drugim razredima je učenica Sara Katulić, 2.d sa koja je izradila straničnik na temu Puž i ružino drvo. Pobjednica među trećim i četvrtim razredima je Nina Mikulin, 4.b, straničnik Čarobnica Lili leti na Mjesec. Pobjednik u konkurenciji petih i šestih razreda je Tomislav Zadro, 5.a straničnik Eko Eko. Pobjednici su nagrađeni knjigama.

Na svečanosti smo čuli izvedbu na flauti Kad sveci marširaju Patricije Crnolatec i Ivone Meščić iz 7.b. Pogledali smo igrokaze Jesenko u izvedbi učenika 3.b razreda, igrokaz Od korice do police u izvedbi Mladih knjižničara 1. smjene te igrokaz Miš u knjižnici u izvedbi Antonele Ree Barišić i Petre Mesić iz 4.d uz potporu knjižničarke Anamarije Tkalec.

Podsjetili smo se i prošlogodišnjih pobjednika i njihovih pjesama na temu knjiga i školske knjižnice: Doris Šiftar iz 7.a s pjesmom Knjige-prave prijateljice, Kristijan Kovačić iz 6.a s pjesmom Moja knjižnica te 1. mjesto Erik Vučilovski iz 8.d s pjesmom Školska knjižnica.

Zahvaljujemo se svima što su svojim nastupima uveličali ovu svečanost!

Na kraju smo proglasili i pobjednicu iz naše škole na Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja u organizaciji Knjižnica Grada Zagreba. To je Klara Božić iz 7.a. Klara će s ostalim sudionicima kviza i Mladim knjižničarima, ići na završnu svečanost kviza koja će se održati na Interliberu gdje ćemo joj pružiti potporu za osvajanje glavne nagrade tablet računala.

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna10.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...