OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Posjet Američkom kutku u Zagrebu PDF Ispis

americki kutak

americki kutak1 U utorak, 23. 10. grupa učenika iz 8.d i 8.e razreda u sklopu dodatne nastave engleskog jezika posjetila je Knjižnicu i čitaonicu Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Razlog posjeta knjižnici njezin je Američki kutak, jedan od četiri takva odjela u Hrvatskoj. Tu se mogu posuđivati knjige, časopisi i filmovi iz SAD, ali i prisustvovati raznim obrazovnim i kulturnim događajima kojima se američko društvo i kultura predstavljaju u Hrvatskoj.

Prof. Marina Lončar, voditeljica Američkog kutka, održala je dva vrlo zanimljiva sata s učenicima. Tema je bila čitanje na engleskom, učenje vokabulara i upotreba rječnika.

Osim Američkog kutka obišli smo i ostatak knjižnice jer se tamo mogu posuditi knjige i na brojnim drugim jezicima svijeta. Na kraju smo i dogovorili ponovni susret kada će u Kutku gostovati predavač iz SAD ili biti videokonferencija sa sadržajem primjerenim našem uzrastu.

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna11.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

Knjižnicae-Knjige

Subota, 11 Travanj 2020

article thumbnail  Priručna zbirka enciklopedije:  -       Hrvatska opća...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaLektira

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Popis lektire  E-lektire - za pregledavanje i čitanje knjiga, na stranicu se potrebno prijaviti svojim AAI identitetom, odnosno potrebni su podaci kao i za...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...