OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Posjet Veleposlanstvu SAD-a u Zagrebu PDF Ispis

Posjet Veleposlanstvu_SAD_u_Zagrebu_2

Posjet Veleposlanstvu_SAD_u_Zagrebu_4 Skupina učenika 8.d i 8.e posjetili je 25.2. Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu. Posjet je počeo u 9.15 kad je po nas došao američki autobus.

Nakon što smo prošli sigurnosne provjere, gđa M. Bahlen nam je pokazala Veleposlanstvo. Nekoliko diplomata su nam predstavila odjele koje vode i ljubazno odgovarali na mnogobrojna pitanja učenika.

Voditelj osiguranja i predstavnik marinaca govorili su nam o tome kako se brinu za sigurnost zgrade, diplomata, ostalih zaposlenih i gostiju. Isprobali smo i opremu koju marinci nose. Zaključili smo da nije ni čudo da moraju biti snažni jer je komplet opreme strašno težak.

Posjetili smo konzularni odjel u kojem se izdaju vize, o kojima nam je sve pojasnio vice-konzul. Upoznali smo i nekoliko Hrvata zaposlenih u Veleposlanstvu, pa su nam i oni opisali kakve poslove rade.

Svi učenici su bili oduševljeni ljubaznošću domaćina, a na kraju posjeta smo dobili i poklon – uokvireni poster za naš razred kao podsjetnik na posjet Veleposlanstvu.

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna1.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...