OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Natjecanje „Klokan bez granica“ - rezultati PDF Ispis

klokan bez_granica

Zahvaljujemo svim učenicima naše škole koji su sudjelovali na Međunarodnom matematičkom natjecanju Klokan bez granica. Pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i športa i Hrvatskog matematičkog društva, ove je godine natjecanje održano po petnaesti put u Hrvatskoj 21. ožujka u 12 sati i 30 minuta. U proteklih petnaest godina u Hrvatskoj se ukupno natjecalo 282 526 učenika u više od 750 osnovnih i srednjih škola iz svih krajeva Lijepe Naše. S približno istim zadacima u isto vrijeme, ove se godine natjecalo više od 6 800 000 učenika u 54 zemlje svijeta, što ovo natjecanje čini najvećim školskim natjecanjem u svijetu.

Vjerujemo da je natjecanje postiglo svoju svrhu i zainteresiralo učenike za rješavanje zadataka iz matematike. U Hrvatskoj je natjecanje održano u 402 osnovne i 80 srednjih škola u svim županijama, a učenici su se natjecali podijeljeni u šest kategorija:

Pčelice (II. razred OŠ) 5 411 učenika, Leptirići (III. razred OŠ) 5 047 učenika, Ecoliers( IV. i V. razred OŠ) 7 518 učenika, Benjamins (VI. i VII. razred OŠ) 5 232 učenika, Cadets ( VIII. razred OŠ i I. razred SS) 2 643 učenika, Juniors (II. i III. razred SS) 1 362 učenika, Students (IV. razred SS) 422 učenika. Ukupno se natjecalo 27 635 učenika.

Nagrađeni su učenici naše škole:

Pčelice: 1. Zvonimir Antolović, 2. Patrik Conjar, 3. Kristian Katulić, 4. Jan Nedić, 5. Marko Paradžik, 6. Matej Matić

Leptirići: 1. Andrija Ninić, 2. Fran Tomašić, 3. Laura Vlahović, 4. Antonio Dijanić

Ecolier: 1. Kristijan Vlahek, 2. Denis Ratkovič Rajhvajn, 3. Lucija Pukšić

Benjamin: 1. Josip Komljenović. 2. Tin Šaban, 3. Eva Šabarić, 4. Antonio Brajdić, 5. Marija Horvat, 6. Luka Kušec, 7. Filip Fiolić, 8. Lucija Vlahović

Čestitamo svim nagrađenim učenicima. Drugima više sreće druge godine.

Više o samom natjecanju, propozicijama natjecanja i zadacima s natjecanja možete pročitati na web stranicama Hrvatskog matematičkog društva: http://www.matematika.hr/natjecanja/klokan .

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna5.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

Knjižnicae-Knjige

Subota, 11 Travanj 2020

article thumbnail  Priručna zbirka enciklopedije:  -       Hrvatska opća...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaPredstave

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Hrvatsko narodno kazalište  Zagrebačko kazalište mladih Junaci Pavlove ulice Zagrebačko kazalište mladih  Emil i detektivi Zagrebačko kazalište mladih  Alan...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...