OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Znanstveni piknik u OŠ Nikole Hribara PDF Ispis

 

znanstveni piknik_2013_1

znanstveni piknik_2013_2 U ponedjeljak, 16. rujna 2013. učenici 7.d razreda su imali posve poseban sat engleskog jezika – učili su o znanosti na zabavan način. Na satu održanom u školskoj knjižnici gostovala je dr Brindha Muniappan, direktorica za obrazovanje i javne programe prestižnog MIT Museum, institucije u sklopu čuvenog Massachusetts Institute of Technology iz SAD, te pokazala učenicima znanstvenu inovaciju MaKey Makey koja je nastala na MIT, a koja je izazvala veliku pažnju i na Znanstvenom pikniku prethodni vikend u Zagrebu.

Učenici su predavanje i demostraciju pratili na engleskom jeziku i isprobali MaKey MaKey koji možete vidjeti i na videu http://video.mit.edu/watch/makey-makey-11520/ , te u razgovoru naučili puno o znanosti iza zabave, drugim programima razvijenim na MIT, kao što je Scratch, a koje mogu i sami koristiti, kako i zašto biti znanstvenik.

Evo što su izjavili nakon sata:

Predavanje o znanosti je bilo odlično. Posebno mi se svidio dio u kojem smo svi stali u red i primili se za ruke tako da napravimo jedan veliki strujni krug. Bilo je poučno i zabavno, volio bih ponoviti ovo predavanje.

Filip

Naučila sam da struja može proći kroz čovjeka i kroz razne druge stvari.

Iva

Puno sam naučila o fizici i istovremeno vježbala svoj engleski. Htjela bih to ponoviti.

Zrinka

Naučio sam da i ljudi mogu prenositi elektricitet kao i lišće. Bilo mi je super i htio bih da imamo više ovakvih predavanja.

Bruno

Bilo mi je cool i htjela bih da opet dođe.

Iva

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaPredstave

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Hrvatsko narodno kazalište  Zagrebačko kazalište mladih Junaci Pavlove ulice Zagrebačko kazalište mladih  Emil i detektivi Zagrebačko kazalište mladih  Alan...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaAudio priče

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Željkine priče za mali odmor  Adrianina čitaonica Ježeva kućica Vrijeme je za online priču: "Hrkalo" Moj tata se smanjuje Kišni razdraganci Tata Slikovnica čita, glumi i...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...