OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Znanstveni piknik u OŠ Nikole Hribara PDF Ispis

 

znanstveni piknik_2013_1

znanstveni piknik_2013_2 U ponedjeljak, 16. rujna 2013. učenici 7.d razreda su imali posve poseban sat engleskog jezika – učili su o znanosti na zabavan način. Na satu održanom u školskoj knjižnici gostovala je dr Brindha Muniappan, direktorica za obrazovanje i javne programe prestižnog MIT Museum, institucije u sklopu čuvenog Massachusetts Institute of Technology iz SAD, te pokazala učenicima znanstvenu inovaciju MaKey Makey koja je nastala na MIT, a koja je izazvala veliku pažnju i na Znanstvenom pikniku prethodni vikend u Zagrebu.

Učenici su predavanje i demostraciju pratili na engleskom jeziku i isprobali MaKey MaKey koji možete vidjeti i na videu http://video.mit.edu/watch/makey-makey-11520/ , te u razgovoru naučili puno o znanosti iza zabave, drugim programima razvijenim na MIT, kao što je Scratch, a koje mogu i sami koristiti, kako i zašto biti znanstvenik.

Evo što su izjavili nakon sata:

Predavanje o znanosti je bilo odlično. Posebno mi se svidio dio u kojem smo svi stali u red i primili se za ruke tako da napravimo jedan veliki strujni krug. Bilo je poučno i zabavno, volio bih ponoviti ovo predavanje.

Filip

Naučila sam da struja može proći kroz čovjeka i kroz razne druge stvari.

Iva

Puno sam naučila o fizici i istovremeno vježbala svoj engleski. Htjela bih to ponoviti.

Zrinka

Naučio sam da i ljudi mogu prenositi elektricitet kao i lišće. Bilo mi je super i htio bih da imamo više ovakvih predavanja.

Bruno

Bilo mi je cool i htjela bih da opet dođe.

Iva

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna5.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...