OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Terenska nastava… Krapina, Hušnjakovo PDF Ispis

terenska nastava_krapina_1

terenska nastava_krapina_02 U utorak 22.10.2013. učenici 5.a, 5,b, 5.c razreda sa svojim razrednicama (Kopilović, Kukor, Novosel) posjetili su Krapinu u sklopu terenske nastave. Razgledali su muzej Krapinskog pračovjeka i nalazište Hušnjakovo. U muzeju su pogledali film o životu krapinskog neandertalca, zatim su vidjeli učionicu i ljekarnu u vrijeme života Dragutina Gorjanovića – Krambergera, slike i nalaze o znanosti u prošlosti, kako je izgledalo nalazište u vrijeme iskapanja i nalaze koji su iskopani, lubanje i kosti životinja… Vidjeli su i filmić o nastanku svemira i Zemlje, evoluciju života na Zemlji (sve od prvih jednostaničnih do prvih mnogostaničnih životinja) ribe, vodozemci i životinje koje su živjele na kopnu – gmazovi, dinosauri… Vidjeli su i skulpture prvih čovjekolikih majmuna i ljudi iz prapovijesti, prikaz života krapinskog neandertalca u špilji.

Zanimljivo je bilo dotaknuti neandertalca koji reagira na dodir naše ruke... koji mu dio tijela dotakneš – na stolu se pojavi tekst o tom dijelu tijela i o bolesti koje je možda imao na tom dijelu tijela, npr. upala uha.

Nakon razgledavanja muzeja popeli smo se i do špilje gdje su pronađeni ostatci pračovjeka. Zanimljive su nam bile njihove skulpture s kojima smo se slikali.

Mnogo smo naučili i lijepo se proveli.

Libor i Lovro, 5.b

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna5.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaVirtualne izložbe

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Tematske zbirke digitalizirane građe iz hrvatskih knjižnica i ostalih baštinskih ustanova  Vrijedna građa i zanimljive teme najčešće povezane s obljetnicama znamenitih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaPredstave

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Hrvatsko narodno kazalište  Zagrebačko kazalište mladih Junaci Pavlove ulice Zagrebačko kazalište mladih  Emil i detektivi Zagrebačko kazalište mladih  Alan...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...