OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Književni susret sa spisateljicom Majom Brajko-Livaković PDF Ispis

maja brajko_2013

U četvrtak, 30. listopada 2013. skupina Mladih knjižničara naše škole bila je na književnom susretu sa spisateljicom Majom Brajko-Livaković. Susret se održao na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Velika Gorica. Maja Brajko-Livaković rodila se u Bolu na Braču. U Zagrebu je diplomirala na Filozofskom fakultetu na Odsjeku kroatistike. Radi u Knjižnicama grada Zagreba.

U svojim romanima i pripovijetkama piše o svijetu prirode, njegovu očuvanju i problemima odrastanja mladeži. Saznali smo da je pripovijetka „Finka Fi“, koja je u lektiri za pete razrede, zapravo metafora. Priljepci u toj pripovijetci zapravo predstavljaju sva živa bića. Također je pričala i o svojoj priči iz koje je kasnije nastao roman „Stakleni dvorac“ u kojem svjetlosna bića prate ljude. U istom romanu su stari ljudi htjeli postati mlađi pa su njihova djeca nestala.

Razgovor sa spisateljicom bio je veoma zanimljiv i poučan.

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaVirtualne izložbe

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Tematske zbirke digitalizirane građe iz hrvatskih knjižnica i ostalih baštinskih ustanova  Vrijedna građa i zanimljive teme najčešće povezane s obljetnicama znamenitih...
... pročitaj cijeli tekst...

Knjižnicae-Knjige

Subota, 11 Travanj 2020

article thumbnail  Priručna zbirka enciklopedije:  -       Hrvatska opća...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...