OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Vukovar - 22 godine poslije PDF Ispis

vukovar-grad-heroj1  

vukovar-hol Da se nikad ne zaboravi!

Vukovar je krasan grad. Pišem to s ponosom jer je Vukovar rodni grad moje mame.

Odrasla sam uz priče o Vukovaru. Moja mama s obitelji proživjela je i preživjela rat u Vukovaru.

Slušala sam o podrumima, gladi, o svim strahotama koje su se tamo događale. Mama se uvijek Vukovara sjeća po onom lijepom, ali ne može zaboraviti ono ružno i strašno što je proživjela.

Kada slušam nju, baku, tetku, tetka , kao da prepričavaju scene nekog strašnog filma. Moj djed i tetak bili su u logoru, preživjeli su , vratili se. Nažalost, dide više nema, ali sjećam se da nikad nije puno govorio što je tamo bilo. Želio je zaboraviti i vratiti se u svoj grad.

Tetka se sa svojom obitelji vratila i danas živi u Vukovaru. Baka je također u Vukovaru, ali bez dide, našeg heroja i zaštitnika. Moj dida je jedan od onih branitelja koji su zaslužni što mi danas živimo sretno. Zato didi, i svim braniteljima u čast svake godine 18. 11. idem u Vukovar. U koloni sjećanja uvijek sam jako tužna , ali i ponosna što imam kap njegove herojske krvi.

Vukovar iz godine u godinu raste, postaje sve ljepši grad. Od malih nogu bila sam dio njega i gledala kako se obnavlja. Željela bih da Vukovar postane i ostane sretan grad. Grad u kojem će svi moći živjeti mirno, spokojno i u blagostanju.

Vukovar, koji je podnio tolike žrtve, to zaslužuje.

Karla Banić 7.d

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...