OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Međunarodni dan sjećanja na Holokaust i Svjetski dan vjerskih sloboda PDF Ispis

medunarodnida holokaust_1

medunarodnida holokaust_127. siječnja obilježen je Međunarodni dan sjećanja na Holokaust i Svjetski dan vjerskih sloboda.

 

 

Tom prilikom u knjižnici je prikazan film „Dječak u prugastoj pidžami“ snimljen prema istoimenom romanu Johna Boyna koji prikazuje temu Holokausta očima djeteta.

Sam pisac o tome kaže: “Na kraju krajeva, samo žrtve i preživjeli mogu istinski shvatiti užas tog vremena i mjesta; mi ostali živimo s druge strane ograde i gledamo kroz nju s našeg ugodnog mjesta, pokušavajući na naše nespretne načine sve to shvatiti.“ Učenici su potaknuti na razmišljanje o strahotama Holokausta i osvješćivanje potrebe za međureligijskim dijalogom.

 

 

 

 

 

 

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna7.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaFilmovi

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail MEDUZA CARNet.HR – ovdje se nalaze filmovi u izdanju Zagreb filma koji se obrađuju na satovima Hrvatskog jezika i može im se pristupiti prijavom svojim AAI identitetom, odnosno potrebni su...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaLektira

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Popis lektire  E-lektire - za pregledavanje i čitanje knjiga, na stranicu se potrebno prijaviti svojim AAI identitetom, odnosno potrebni su podaci kao i za...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...