OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Međunarodni dan sjećanja na Holokaust i Svjetski dan vjerskih sloboda PDF Ispis

medunarodnida holokaust_1

medunarodnida holokaust_127. siječnja obilježen je Međunarodni dan sjećanja na Holokaust i Svjetski dan vjerskih sloboda.

 

 

Tom prilikom u knjižnici je prikazan film „Dječak u prugastoj pidžami“ snimljen prema istoimenom romanu Johna Boyna koji prikazuje temu Holokausta očima djeteta.

Sam pisac o tome kaže: “Na kraju krajeva, samo žrtve i preživjeli mogu istinski shvatiti užas tog vremena i mjesta; mi ostali živimo s druge strane ograde i gledamo kroz nju s našeg ugodnog mjesta, pokušavajući na naše nespretne načine sve to shvatiti.“ Učenici su potaknuti na razmišljanje o strahotama Holokausta i osvješćivanje potrebe za međureligijskim dijalogom.

 

 

 

 

 

 

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna2.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...