OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Afroameričke priče na engleskom jeziku PDF Ispis

 

afroamericki kutak_2014_2

afroamericki kutak_2014 U sklopu obilježavanja Mjeseca afroameričke povijesti i kulture, Američki kutak Zagreb u suradnji s Veleposlanstvom SAD i Knjižnicom i čitaonicom Bogdana Ogrizovića organizirao je 19. veljače pričaonicu priča na engleskom jeziku za učenike naše škole koji pohađaju dodatnu nastavu iz engleskog jezika.

Profesorica Uche Esonu je pričala grupi učenika 5.d,e i f razreda priče koje su danas poznate djeci u više južnih američkih i karipskih država, gdje su ih donijeli afrički robovi, a ona ih je naučila od svog oca, porijeklom iz Nigerije.

Uživali smo u pričama o kornjači Touche, domišljatom pauku Anansi i lukavom zecu koji uvijek uspije nadmudriti puno veće i jače životinje, a nakon slušanja učenici su se okušali i u pisanju svog završetka jedne priče. Učenica 5.e, Leonarda Targuš, je za svoj originalni završetak priče dobila na poklon hrvatsko-engleski rječnik.

 

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna5.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...