OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Afroameričke priče na engleskom jeziku PDF Ispis

 

afroamericki kutak_2014_2

afroamericki kutak_2014 U sklopu obilježavanja Mjeseca afroameričke povijesti i kulture, Američki kutak Zagreb u suradnji s Veleposlanstvom SAD i Knjižnicom i čitaonicom Bogdana Ogrizovića organizirao je 19. veljače pričaonicu priča na engleskom jeziku za učenike naše škole koji pohađaju dodatnu nastavu iz engleskog jezika.

Profesorica Uche Esonu je pričala grupi učenika 5.d,e i f razreda priče koje su danas poznate djeci u više južnih američkih i karipskih država, gdje su ih donijeli afrički robovi, a ona ih je naučila od svog oca, porijeklom iz Nigerije.

Uživali smo u pričama o kornjači Touche, domišljatom pauku Anansi i lukavom zecu koji uvijek uspije nadmudriti puno veće i jače životinje, a nakon slušanja učenici su se okušali i u pisanju svog završetka jedne priče. Učenica 5.e, Leonarda Targuš, je za svoj originalni završetak priče dobila na poklon hrvatsko-engleski rječnik.

 

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna12.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaLektira

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Popis lektire  E-lektire - za pregledavanje i čitanje knjiga, na stranicu se potrebno prijaviti svojim AAI identitetom, odnosno potrebni su podaci kao i za...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaFilmovi

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail MEDUZA CARNet.HR – ovdje se nalaze filmovi u izdanju Zagreb filma koji se obrađuju na satovima Hrvatskog jezika i može im se pristupiti prijavom svojim AAI identitetom, odnosno potrebni su...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...