OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Održano natjecanje Klokan bez granica PDF Ispis

natjecanja 

klokan bez_granicaZahvaljujemo svim učenicima naše škole koji su i ove godine sudjelovali na Međunarodnom matematičkom natjecanju Klokan bez granica. Natjecanje, na kojem je sudjelovalo 196 učenika od drugog do osmog razreda,
održalo se 27. ožujka 2014. Cilj ovog natjecanja je popularizacija nastave matematike. Kako svake godine na natjecanju sudjeluje sve veći broj učenika možemo sa zadovoljstvom zaključiti da je postiglo svoju svrhu i zainteresiralo učenike za rješavanje matematičkih zadataka.
Ovo natjecanje održava se već šesnaest godina, i to pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i športa i Hrvatskog matematičkog društva.
U proteklih petnaest godina u Hrvatskoj se natjecalo ukupno 282 526 učenika u više od 750 osnovnih i srednjih škola. S približno istim zadacima i u isto vrijeme ove se godine natjecalo više od 6 800 000 učenika u 54 zemlje svijeta, što ovo natjecanje čini najvećim školskim natjecanjem u svijetu.
Više o samom natjecanju, propozicijama natjecanja i zadatcima s natjecanja možete pročitati na web stranicama Hrvatskog matematičkog društva gdje ćete moći, od 24. travnja 2014., naći i rješenja zadataka s ovogodišnjeg natjecanja: http://www.matematika.hr/index.php/klokan/2014/.

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna6.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaAudio priče

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Željkine priče za mali odmor  Adrianina čitaonica Ježeva kućica Vrijeme je za online priču: "Hrkalo" Moj tata se smanjuje Kišni razdraganci Tata Slikovnica čita, glumi i...
... pročitaj cijeli tekst...

Knjižnicae-Knjige

Subota, 11 Travanj 2020

article thumbnailPriručna zbirka enciklopedije: Hrvatska opća enciklopedija ...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...