OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Potvrda o zdravstvenoj sposobnosti učenika za srednje škole PDF Ispis

doctorU skladu s uvjetima za upis navedenim u dokumentima koji reguliraju upis u srednje škole u ambulanti Službe za školsku i sveučilišnu medicinu možete dobiti Potvrdu o zdravstvenoj sposobnosti učenika za srednje škole. Potvrda se izdaje za upis u obrazovne programe za koja je u Jedinstvenom popisu zdravstvenih kontraindikacija i u Natječaju za upis navedeno da trebaju Potvrdu nadležnog školskog liječnika. Potvrda se izdaje za jedan odabrani program u koji se učenik upisuje a dostavlja se u srednju školu u koju se učenik upisao u skladu s kalendarom upisa:

  • u ljetnom roku od 14.-18.07.2014.
  • u jesenskom roku 05.09.2014.

 

 

Ukoliko je u Jedinstvenom popisu zdravstvenih kontraindikacija i u Natječaju za upis navedeno da je za upis potrebna Liječnička svjedodžba medicine rada treba se javiti u jednu od ordinacija medicine rada prema izboru roditelja. 

Zdravstveni zahtjevi (ono što zdravstveno stanje učenika treba zadovoljavati kako bi nakon završetka školovanja na tržištu rada imao najveće moguće izgleda za zaposlenje) i Zdravstvene kontraindikacije (utvrđena jedna ili više zdravstvenih kontraindikacija apsolutna je prepreka za školovanje u nekom programu) navedeni su za svako zanimanje u dokumentu Jedinstveni popis zdravstvenih kontraindikacija srednjoškolskih obrazovnih programa u svrhu upisa u I. razred srednje škole a bit će navedeni i u Natječaju za upis kao i u aplikaciji za upis (NISpuSŠ).

Kandidati s teškoćama u razvoju (učenici s rješenjima o primjerenom obliku školovanja) i kandidati sa zdravstvenim teškoćama koji posjeduju Stručno mišljenje nadležnog školskog liječnika i Stručno mišljenje Službe za profesionalno usmjeravanje za upis NE TREBAJU potvrdu nadležnog školskog liječnika/svjedodžbu medicine rada.

Potvrdu o zdravstvenoj sposobnosti učenika za srednje škole možete dobiti u radno vrijeme nadležne školske ambulante (14.07. – 18.07.2014.):

  • parne datume ujutro 8-12
  • neparne datume poslijepodne 14-18

Podaci o radnom vremenu i korištenju godišnjih odmora u nadležnim školskim ambulantama dostupni su i na mrežnoj stranici Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije www.zzjz-zz.hr

Nadležna liječnica škola:
Andrea Kružić Lulić, dr. med.
Specijalist školske i sveučilišne medicine

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna12.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...