OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Nagrađeni najbolji osnovnoškolci u akciji prikupljanja starog papira PDF Ispis

unijapapir nagrade_2014 

unijapapir nagrade_2014_2 Zamjenik župana Zagrebačke županije Rudolf Vujević uručio je komplete informatičke opreme predstavnicima osnovnih škola s područja županije koje su bile najuspješnije u akciji sakupljanja starog papira. Akciju su zajednički, drugu godinu zaredom, organizirali Zagrebačka županija i tvrtka Unijapapir d.d.
Ovogodišnja akcija prikupljanja starog papira trajala je od 1. veljače do 31. svibnja 2014. godine te se provodila u 38 osnovnih škola (matičnih i područnih) na području Zagrebačke županije. Ukupno je 15.067 učenika prikupilo 111.080 kg starog papira, što daje rezultat od 7,4 kg starog papira po učeniku, te je na taj način od sječe spašeno čak 2.221 stablo.
Najuspješnija u prikupljanju starog papira bila je Područna škola Donja Lomnica (OŠ Nikola Hribar), slijedi PŠ Klake (OŠ Mihaela Šiloboda), dok je na trećem mjestu PŠ Rakitovec (OŠ Vukovina). Četvto mjesto je osvojila Područna škola Pojatno (OŠ Kupljenovo), peto PŠ Buševec (OŠ Vukovina), a šesto PŠ Donji Hruševec (OŠ Slavka Kolara). Ove godine iznimno je nagrađena i škola koja je osvojila šesto mjesto s obzirom na to da je razlika između petoplasirane i šestoplasirane škole bila jako mala – radi se o količini od 0,3 kilograma starog papira po učeniku.
Inače, Zagrebačka županija osigurala je nagrade, u obliku kompleta informatičke opreme, u ukupnoj vrijednosti 42.471,56 kuna. Jedan komplet sadrži po jedno računalo, monitor, pisač, a prvonagrađena škola dobila je 2 kompleta informatičke opreme, dok su škole koje su osvojile drugo, treće, četvrto, peto i šesto mjesto dobile po 1 komplet.
Ovom prigodom, zamjenik Vujević čestitao je učenicima, učiteljima i ravnateljima škola na uspješnom prikupljanju starog papira te izrazio želju da se i druge škole s područja županije, ali i šire, uključe u ovu akciju koja, osim što ekološki osvješćuje mlade naraštaje, štiti naše šume kao važno nacionalno dobro.
Nenad Babić, pročelnik Upravnog odjela za promet i komunalnu infrastrukturu, pohvalio je suradnju s tvrtkom Unijapapir d.d. te najavio da će 1. listopada ove godine zajednički krenuti u novu akciju prikupljanja starog papira u osnovnim školama.
Osim najave nastavka suradnje, Snježana Kekelj, ravnateljica Unijapapira d.d., naglasila je da će od sljedeće godine njihova tvrtka povećati iznos naknade za prikupljeni stari papir te će ona, umjesto dosadašnjih 250 kuna po toni, ubuduće iznositi 400 kuna po toni.
U ime nagrađenih škola prisutnima se zahvalio Zdenko Ilečić, ravnatelj velikogoričke OŠ Nikole Hribara, pritom istaknuvši da je ova akcija izuzetno vrijedna zbog tri razloga. „Osim što je edukativnog i natjecateljskog karaktera te na taj način potiče angažman osnovnoškolaca, ali i njihovih roditelja i učitelja, akcija je posebno dobrodošla u ovim kriznim vremenima kada škole, nažalost, nisu u stanju samostalno nabavljati svu potrebnu opremu“, rekao je Ilečić.

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna8.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaVirtualne izložbe

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Tematske zbirke digitalizirane građe iz hrvatskih knjižnica i ostalih baštinskih ustanova  Vrijedna građa i zanimljive teme najčešće povezane s obljetnicama znamenitih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaPredstave

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Hrvatsko narodno kazalište  Zagrebačko kazalište mladih Junaci Pavlove ulice Zagrebačko kazalište mladih  Emil i detektivi Zagrebačko kazalište mladih  Alan...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...