OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Međunarodni mjesec školskih knjižnica PDF Ispis

mjesec skolskih_knjiznica2

mjesec skolskih_knjiznica22 Za vrijeme trajanja Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica raspisan je natječaj za učenike za najbolju ilustraciju naslovnice pročitane lektire. Najbolje ilustracije odabrat će Povjerenstvo sastavljeno od učitelja, a njihovi vlasnici bit će nagrađeni prigodnim poklonom na završnoj svečanosti. Svoje ilustracije donesite u knjižnicu do petka 24. listopada 2014.
Svakog ponedjeljka 6. sat, tijekom mjeseca listopada održavat će se radionice, za 1. smjenu Origami, a za 2. smjenu Izrada straničnika (bookmarkera).
I ove godine nastavljamo s akcijom „Opremimo našu knjižnicu zajedno“ kojom prikupljamo po 10 kuna za kupnju novih knjiga, prvenstveno lektirnih naslova koji nam nedostaju. Unaprijed se zahvaljujemo na odazivu i pomoći u opremanju školske knjižnice.
Učenici, koji žele, mogu sudjelovati i u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja u organizaciji Knjižnica grada Zagreba i Hrvatskog centra za dječju knjigu, a povodom Mjeseca hrvatske knjige (15.10. – 15.11.). Za sudjelovanje u Kvizu trebate pročitati četiri knjige (Zvonimir Balog: Ljubav za početnike; Dobriša Cesarić: Tišina i druge pjesme ili Tišina; memoarski zapisi; sabrane pjesme; Luko Paljetak: Miševi i mačke naglavačke; Dragutin Tadijanović: Srebrne svirale) i odgovoriti na pitanja u on-line kvizu do 27. listopada 2014. na adresi www.knjiznica.hr/kviz. U školskoj knjižnici možete posuditi navedene knjige i popuniti Kviz  kako bi vam knjižničarke pomogle u ispunjavanju podataka (obavezno je navesti školsku knjižnicu za sudjelovanje u dodjeli nagrada). Iz svake škole, diljem Hrvatske, bit će odabran jedan učenik koji će sudjelovati na završnoj svečanosti kviza na Interliber-u gdje će se izvlačiti dobitnici glavnih nagrada. U svakom slučaju, odabrani učenik ili učenica naše škole, ukoliko i ne osvoje glavnu nagradu, bit će nagrađeni prigodnom nagradom u školi.
Povodom Mjeseca školskih knjižnica u našoj knjižnici organizirati će se i druga prigodna događanja kao što su: upis prvašića, posjet trećih razreda Gradskoj knjižnici, predstave i književni susreti o čemu ćemo vas naknadno izvijestiti.

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna11.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaVirtualne izložbe

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Tematske zbirke digitalizirane građe iz hrvatskih knjižnica i ostalih baštinskih ustanova  Vrijedna građa i zanimljive teme najčešće povezane s obljetnicama znamenitih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaAudio priče

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Željkine priče za mali odmor  Adrianina čitaonica Ježeva kućica Vrijeme je za online priču: "Hrkalo" Moj tata se smanjuje Kišni razdraganci Tata Slikovnica čita, glumi i...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...