OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Maksimirski istraživači – potraga za blagom PDF Ispis

maksimirski istazivaci_1a

maksimirski istazivaci_1 U trećem smo razredu. Početak je školske godine, a mi smo već u punom radnom zamahu. Ponavljamo gradivo 2. razreda, ali i učimo novo. Najzanimljivija nam je priroda i društvo. Učimo se snalaziti u prostoru. Puno je novih pojmova koje treba upamtiti, ali i znati i primijeniti u praksi.
Bili smo jako znatiželjni kad su nam učiteljice najavile odlazak na terensku nastavu u Maksimirski park. Prva pomisao – Maksimir, zoološki vrt, zabava… Ali... ništa od toga! Učiteljice su objasnile da ćemo sve ono što smo o orijentaciji naučili iz knjiga, primijeniti na terenu – krenut ćemo u potragu za blagom. Nakon tjedana kišnog vremena, tri su nam sunčana dana bila dovoljna da u tri grupe svi učenici 3. razreda naše škole obave terensku nastavu.
U parku Maksimir dočekali su nas vodiči i objasnili da moramo u šumi pronaći 8 karata koje nas vode do škrinjice s blagom. Da bismo pronašli karte, moramo se snalaziti u šumi pomoću Sunca, panja, mahovine, kompasa i sunčanog sata. Svaki je učenik dobio kompas i krenuli smo. U početku je sjever bio svakom od nas na drugoj strani, ali onda smo se svi polako počeli orijentirati. Ubrzo smo pronašli i 1. kartu, ali čim smo zalazili dublje u šumu, zadaci su bili sve teži, kompas stalno na dlanu, a sjever svima na istoj strani. Kao pravi istraživači pronalazili smo mahovinu na drveću, godove na panju, a da bismo znali koliko je sati – sami smo se snalazili na sunčanom satu. Puna tri sata trajala je naša potraga. Pronašli smo svih 8 karata koje su nas dovele do blaga. Kad smo otvorili škrinjicu, svaki je učenik dobio novčić za uspomenu na našu terensku nastavu.
Umorni, ali zadovoljni i veseli, puni novih saznanja vratili smo se u našu Veliku Goricu.

Učenici 3. razreda OŠ Nikole Hribara

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna11.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...