OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Obilježili smo Dječji tjedan PDF Ispis

djecji tjedan_12

Akcija „Velika Gorica - prijatelj djece“ pod imenom „Dječja kultura“ osmislila je bogat kulturno-umjetnički te poučno-zabavni program povodom Dječjeg tjedna. 

djecji tjedan_16 U ponedjeljak, 29. rujna učiteljica Marijana Marić Lasić vodila je Novinarsku grupu u Muzej Turopolja na otvorenje „Dječjeg tjedna“ i izložbe: „Dječji kulturopoljski vodič - Muzej Turopolja“. Tom prigodom učenici naše škole Lovro Lipošćak, Eric Filipec, Vedran Martinko, Vito Filipec, i Matej Lipošćak osvojili su 1. nagradu za dokumentarni film „Drvena kurija bana Josipa Jelačića u Kurilovcu“ kojim su sudjelovali na natječaju za izradu Dječjeg kulturopoljskog vodiča. Dobili su organizirani izlet u kazalište u Zagrebu i ulaznice za Zoološki vrt. Film je snimljen na inicijativu učiteljice Mirjane Popovčić-Smolčić. Druga Novinarska grupa pod vodstvom učiteljice Erike Likan Kelentrić prisustvovala je i tribini „Značaj kulture“ u odgoju i razvoju djece. Istog dana u našoj školi je bio „Dan bez zvona i ocjena“; učenici se nisu ispitivali, ocjenjivali i nisu se pisali testovi. Školu su posjetili učenici Umjetničke škole Franje Lucića te uz kraći glazbeni program pokazali svoje umijeće.
U utorak, 30. rujna pod vodstvom učiteljice Marijane Marić Lasić naši predstavnici Vijeća učenika Gabriela Eva Barišić i Leon Brnad išli su na sjednicu Dječjeg gradskog vijeća s gradonačelnikom u Pučkom otvorenom učilištu. Poslijepodne su, učiteljica Kata Jurkić i literarno scenska grupa sudjelovali na tribini „Različite kulture – bogatstvo svake zajednice“.

djecji tjedan_13 U srijedu, 1. listopada učenici 4.c i 4.d s učiteljicama Vesnom Pučko i Jadrankom Jelisavac prisustvovali su „Bajkovitom prijepodnevu“ u Starom gradu Lukavcu. Obišli su Stari grad Lukavec, a zatim slušali čitanje i pričanje priča u unutrašnjosti dvorca
Poslijepodne su Mladi knjižničari i knjižničarka Željka Markus-Greč išli na „Postavljanje kućice za knjige“ u Park dr. Franje Tuđmana u organizaciji Gradske knjižnice. Prigodnim govorom obratio nam se zamjenik gradonačelnika Velike Gorice, ravnateljica Gradske knjižnice Katica Matković Mikulčić i knjižničarka Morana Peranić koja nam je objasnila kako se posuđuju knjige iz kućice za knjige: „Ako u kućici nađeš knjigu koju želiš pročitati – posudi je! Knjigu vrati u kućicu ili je posudi prijatelju. Kako bi kućica uvijek bila puna zanimljivih knjiga – donesi u nju svoj omiljeni naslov!“ Zbor OŠ Eugena Kumičića i Dječji vrtić Ciciban pripremili su nam prigodni program. Bilo nam je poučno i zabavno! Dobili smo i dar, straničnik Gradske knjižnice, a cijeli događaj nas je potaknuo na čitanje knjiga u parku i izvan njega!

Lea Jozić i Melani Bučan 6.a

 

U četvrtak, 2. listopada Mladi knjižničari i knjižničarka Monika Meštrović išli su u Muzej Turopolja na promociju filma i tribine „Krug (ne)tolerancije“ u organizaciji Dječjeg gradskog vijeća i filmske grupe Gimnazije Velika Gorica. Program je vodila ravnateljica Centra za djecu, mlade i obitelj gđa. Sanda Puljiz, a sudjelovale su Marijana Filipović iz Udruge Ambidekster, redateljice filma Tina Ozmec-Ban i Lucija Lamešić te Matea Maković psihologinja iz OŠ Eugena Kvaternika. Razgovarali smo o toleranciji i (ne)toleranciji drugačijeg odijevanja, rasizmu, vjerskoj pripadnosti. djecji tjedan_11 Bilo nam je zanimljivo, potaknulo nas na razmišljanje i puno smo naučili.

Ana Krnjaić i Antonio Cvetnić 7.c

 

U petak, 3. listopada završio je Dječji tjedan oslikavanjem pješačkih staza u parku dr. Franje Tuđmana. Učenici 2.a i 2.c razreda s učiteljicama produženog boravka, Rosanom Vađon i Andreom Tikvić, proveli su sat i pol vremena oslikavajući staze kredama u boji po slobodnom izboru učenika. Nakon slikanja svim sudionicima je pripremljeno iznenađenje u obliku plesno – glazbenog događaja starijih učenika kojemu smo se i sami pridružili. Bilo je zanimljivo vidjeti dječju maštu na djelu i svoje radove usporediti sa drugima.

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna9.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...