OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Čudnovate zgode šegrta Hlapića PDF Ispis

segrt hlapic 

U srijedu, 15. listopada 2014. g. učenici trećih razreda posjetili su Gradsko kazalište Trešnja i pogledali kazališnu predstavu Čudnovate zgode šegrta Hlapića.
Dan je bio kišovit i tmuran, ali sve nas je oraspoložio sretan završetak ovog zanimljivog djela naše književnice, hrvatskog Andersena, Ivane Brlić Mažuranić. Strepili smo za sudbinu malog šegrta velikog srca koji je svima želio pomoći. Smijali smo se njegovom Bundašu, vjernom pratiocu kroz svih sedam dana putovanja. A još se i danas u učionicama čuje kreštavi glas Gitine papige: „Laku noć!“ Posebno nam se sviđao sretan završetak, trenutak kada su strogi majstor Mrkonja i dobra majstorica, uz Hlapićevu pomoć, pronašli svoju izgubljenu Maricu. I opet se pokazalo da dobro uvijek pobjeđuje zlo, da dobrota u ljudskim srcima stvara dobrotu u našem okruženju i vraća osmijeh na lica ljudi.
Vratili smo se u školu obogaćeni još jednom kazališnom predstavom koja će nam pomoći i u obradi književnog djela na satu lektire.

 

Učenici, učiteljice i učitelj 3. razreda

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna5.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaAudio priče

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Željkine priče za mali odmor  Adrianina čitaonica Ježeva kućica Vrijeme je za online priču: "Hrkalo" Moj tata se smanjuje Kišni razdraganci Tata Slikovnica čita, glumi i...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaVirtualne izložbe

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Tematske zbirke digitalizirane građe iz hrvatskih knjižnica i ostalih baštinskih ustanova  Vrijedna građa i zanimljive teme najčešće povezane s obljetnicama znamenitih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...