OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Čudnovate zgode šegrta Hlapića PDF Ispis

segrt hlapic 

U srijedu, 15. listopada 2014. g. učenici trećih razreda posjetili su Gradsko kazalište Trešnja i pogledali kazališnu predstavu Čudnovate zgode šegrta Hlapića.
Dan je bio kišovit i tmuran, ali sve nas je oraspoložio sretan završetak ovog zanimljivog djela naše književnice, hrvatskog Andersena, Ivane Brlić Mažuranić. Strepili smo za sudbinu malog šegrta velikog srca koji je svima želio pomoći. Smijali smo se njegovom Bundašu, vjernom pratiocu kroz svih sedam dana putovanja. A još se i danas u učionicama čuje kreštavi glas Gitine papige: „Laku noć!“ Posebno nam se sviđao sretan završetak, trenutak kada su strogi majstor Mrkonja i dobra majstorica, uz Hlapićevu pomoć, pronašli svoju izgubljenu Maricu. I opet se pokazalo da dobro uvijek pobjeđuje zlo, da dobrota u ljudskim srcima stvara dobrotu u našem okruženju i vraća osmijeh na lica ljudi.
Vratili smo se u školu obogaćeni još jednom kazališnom predstavom koja će nam pomoći i u obradi književnog djela na satu lektire.

 

Učenici, učiteljice i učitelj 3. razreda

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna1.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...