OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Završna svečanost Mjeseca školskih knjižnica PDF Ispis

mjesec skolskih_knjznica_

Dana 7. studenog 2014. godine u našoj je knjižnici održana završna svečanost Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica. Na svečanosti su proglašeni i nagrađeni pobjednici natječaja za najbolju ilustraciju naslovnice pročitane lektire. Učenici nižih i viših razreda priredili su kratku priredbu kako bi nam uljepšali ovaj događaj. Sviralo se, recitiralo i glumilo.

Petra Mesić iz 6. d razreda svirala je skladbu „Pink Panther“ Henryja Mancinija. Marta Kitarović iz 3. d razreda pročitala nam je kako doživljava „Jesen“, a Klara Rajković i Jana Fabečić iz 3. e razreda recitirale su „Jesenka“. Našoj priredbi radosno su se odazvali i prvašići. Učenici 1. d razreda, Ante Butorac i Ena Turkalj, izveli su igrokaz „Nema za mačke škole“, a Laura Vugrinović, Ida Valpotić, Ema Filković, Luka Šutić i Petra Desić igrokaz „Uzbuna na radnom stolu“. Ana Klasnić iz 7. f razreda odsvirala je Bachovu skladbu za klavir. Učenice 3. e razreda Lorena Šereg, Sara Požgaj i Lucija Nestić recitirale su nam pjesmicu „Prsti“ i „Kako živi Antuntun“. 2. b razred pripremio nam je čak tri igrokaza. Lana Dobrenić i Lana Vrbanjac izvele su nam igrokaz „Semafor i mrav“, Matej Starman, Eva Vranić i Marija Rimac „Muke zbog jabuke“, a Petra Dobrenić i Helena Matošević „Zec i bijela mrkva“.
Lora Likan Kelentrić, učenica 7. f razreda, na flauti je odsvirala „Tambourine“, F. J. Gosseca, a Mia Kovačić i Katja Cvitanović, učenice 3. d razreda, rekle su nam nešto o „Knjizi“.
Na kraju su podijeljene i nagrade. Ovogodišnji dobitnici su:

  • Darija Nikšić, 2. c za ilustraciju lektire „Tri medvjeda i gitara“
  • Ela Lasić, 2. c za ilustraciju lektire „Poštarska bajka“
  • Kristijan Katulić, 4. d za ilustraciju lektire „Vlak u snijegu“
  • Lora Likan Kelentrić, 7. f za ilustraciju lektire „Zagrebačka priča“.

Pobjednici su nagrađeni knjigama primjerenim za njihovu dob, a ostali sudionici natječaja i svečanosti pohvalnicama i zahvalnicama.
Čestitamo pobjednicima i zahvaljujemo svima koji su sudjelovali te zakazujemo druženje i sljedeće godine. Čitajte i družite se s knjigama i dalje!

Sara Vešligaj

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna1.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

Knjižnicae-Knjige

Subota, 11 Travanj 2020

article thumbnailPriručna zbirka enciklopedije: Hrvatska opća enciklopedija ...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaOstali korisni sadržaji

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnailZa učenike: Podrška učenicima u nastavi na daljinu Tehnike pamćenja i učenja Priručnik za učenje i poučavanje  Medijska...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...