OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Djeci na dar PDF Ispis

djeci na_dar

U rujnu i listopadu, na satima katoličkoga vjeronauka šestih razreda prvog turnusa i sata razredne zajednice 7.c razreda, ponavljajući cjelinu o slobodi, uključili smo temu iz Građanskog odgoja o solidarnosti te smo grupnim radom izrađivali papirnate škrinjice s blagom. Djeca su u svakoj grupi škrinjicu punili školskim priborom i potrepštinama za higijenu.

Kad su grupe izvijestile o svome radu i bile vrednovane, stupili smo u kontakt s gospođom Majom Omrčen, medicinskom sestrom u Centru za odgoj i obrazovanje u Kolodvorskoj ulici u Velikoj Gorici, gdje su djeca i mladi s posebnim potrebama do 21. godine. Dogovorile susret naše djece i njihove djece 19. 11. 2014. poslije nastave u 13 i 30. u njihovoj ustanovi.

Našoj akciji rado su odazavali naši dragi roditelji, koji su toj djeci poklonili glazbenu liniju i prijenosni radio, kako bi djeca koja ostaju spavati u ovoj ustanovi, imala u sobi radio i mogla slušati glazbu. Posebno se na tome zahvaljujemo roditeljima Dorotić i Biruš.

Izvlačeći papire došli smo do učenika koji će predstavljati svaki razred, a grupa tih petnaest učenika bila je u posjetu Centru. Štićenici Centra jako su se obradovali, zahvalili se na posjeti i darovima, te poželjeli da ponovo dođemo. Odgojitelji i vodstvo Centra su nas vrlo lijepo primili, pokazali nam svoj Centar i objasnili što se tu sve radi i uči, organizirali nam druženje s njihovim korisnicima. Tako je bilo i pjesme, i smijeha, i veselja i kvalitetnog druženja. Svi su poželjeli ponoviti to iskustvo.
Iva Rimac, vjeroučiteljica

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna11.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...