OS Nikole Hribara - Velika Gorica

XVI. Državno natjecanje iz povijesti PDF Ispis

marija jaros Natjecanje se održavalo u Šibeniku, najstarijem hrvatskom gradu na obali Jadranskog mora, čije se ime prvi puta spominje 1066.g., od 13.-15. travnja 2015. Šibenik spada među najveće i najbolje očuvane izvorne srednjovjekovne gradove. Njegova povijesna jezgra i katedrala Sv. Jakova su od 2000.g. pod zaštitom UNESCO-a kao dio svjetske kulturne i povijesne baštine.

Pravo sudjelovanja na natjecanju steklo je 13 učenika sedmih razreda iz cijele Hrvatske. Na natjecanje je pozvana i učenica 7.b razreda Marija Jaroš koja je dostojno predstavila našu školu, grad i cijelu županiju. Od ukupno 12 mjesta Marija je ostvarila 7. mjesto.
Svečano otvorenje državnog natjecanja upriličili su nam domaćini, učenici šibenske gimnazije „Antun Vrančić“, u šibenskom kazalištu gdje smo uživali u bogatom i raznovrsnom programu.
Natjecanje učenika održano je drugog dana našeg boravka u Šibeniku kroz pisane provjere znanja u Gimnaziji „Antun Vrančić“. Nakon pisanih provjera vrijeme smo provodili u organiziranom obilasku i razgledavanju šibenskih znamenitosti. Zadnjeg dana našeg boravka u Šibeniku održana je svečanost podjele priznanja i zahvalnica te proglašenje najboljih, iako su svi pobjednici jer su došli do najvišeg ranga natjecanja iz povijesti.
Naš boravak u Šibeniku protekao je uz mali strah i nervozu zbog ispita, i uz puno smijeha, druženja, sunca i laganog morskog povjetarca. XVI. Državno natjecanje iz povijesti ostat će nam u lijepom sjećanju.

Mentor: Natalija Kukor, prof.

Natjecanje iz povijesti

Prošlo je državno natjecanje za koje sam se pripremala s tolikim uzbuđenjem. Prošlo je brzo i sad su od njega ostali samo papiri i papirići na koje sam pisala godine i bilješke, pohvalnica, bratovo priznanje i čestitke mnogih.
Sve je počelo školskim natjecanjem za koje se činilo da nemam prevelike šanse zbog četvorke iz ispita i trojke iz vježbe. Pa ipak sam išla zajedno s još dvoje iz mog razreda i jednom učenicom iz c razreda. Profesoričina izjava: „Očekujem od svih četvero prolaz na županijsko!“ činila mi se smiješnom i nemogućom. Pa ipak sam prošla i na županijsko, a svi su me hrabrili: „Proći ćeš ti i na državno!“. I prošla sam. Slijedili su tjedni pripremanja, izostajanja s tjelesnog zbog povijesti, učenja, učenja, učenja….. i tolikog uzbuđenja da sam cijelim putem do Šibenika mislila samo na ispit, tamo gotovo da nisam mogla ni mirno jesti niti spavati… A kad je prošao taj ispit i kad su došli rezultati kao da mi je pao kamen sa srca.
Natjecanje u Šibeniku zapamtit ću zbog mnogočega po dobrom. Zbog dobrog smještaja u hotelu, da, ali najviše zbog osvojenog sedmog mjesta, kruna mog truda i napora.

Učenica 7.b: Marija Jaroš

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna11.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaAudio priče

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Željkine priče za mali odmor  Adrianina čitaonica Ježeva kućica Vrijeme je za online priču: "Hrkalo" Moj tata se smanjuje Kišni razdraganci Tata Slikovnica čita, glumi i...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaLektira

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Popis lektire  E-lektire - za pregledavanje i čitanje knjiga, na stranicu se potrebno prijaviti svojim AAI identitetom, odnosno potrebni su podaci kao i za...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...