OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Ela Lasić u Dječjem parlamentu Republike Hrvatske PDF Ispis

djecji parlament

djecji parlament_11 U subotu 6. lipnja 2015. godine svečano je otvoren Dječji parlament Republike Hrvatske u Palači Dverce. Time je Svjetski dječji parlament svečano otvorio Dječji parlament Hrvatske, u državi utemeljiteljici, prvoj članici.
Toj svečanoj prigodi prisustvovala je i naša učenica Ela Lasić iz 2.c razreda. Gabriela Eva Bašišić iz 8.d, koju je Vijeće učenika naše škole također izabralo za predstavnicu u Dječjem parlamentu bila je nažalost spriječena drugim obvezama.
Parlament su otvorili dječji predsjednik Luka i predsjednica Svjetskog dječjeg parlamenta Daniela Ninčević. Prva dama parlamenta Marta i dječji predsjednik Luka otplesali su Valcer Poštovanja kojim su prikazana dječja prava i odgovornosti.
Parlament se sastoji od 54 dječja zastupnika iz 12 obrazovnih institucija RH. Tako je Ela imala priliku upoznati se s parlamentarcima iz Ogulina, Sv. Filipa i Jakova, Požege, Samobora, Sesveta itd. Svi parlamentarci dobili su Iskaznice Poštovanja i na kraju bili počašćeni domjenkom prilikom kojeg su mogli razgledati samu Palaču koja je inače dostupna samo političarima. Novi susret zakazan je u jesen na konstituirajućoj sjednici.

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna5.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...