OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Dječji tjedan u našem gradu PDF Ispis

djecji tjedan_2015

Od 10. do 16. listopada 2015. godine u našem je gradu održan Dječji tjedan. Tema ovogodišnjeg Dječjeg tjedan bila je – igra i kreativnost. Sve je započelo svečanom izložbom „Zmajevi u oblacima” u Pučkom otvorenom učilištu. Zidovi učilišta bili su ispunjeni raznolikim dječjim radovima zmajeva, lišća, duge, kiše... Nakon toga je održana tribina „Kreativnost i igra kod djece” na kojoj se govorilo što o igri i kreativnosti kažu znanost i struka, ali i oni koji rade s djecom. Na tribini su sudjelovali mnogi gosti iz područja glazbe i književnosti te kreativni učenici.

Čuli smo puno prigodnih recitacija, igrokaza, pjesama i priča, a Elena Beganović, učenica Umjetničke škole Franjo Lučić izvela je plesnu točku s kojom je osvojila 1. nagradu na Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa.

Predsjednica Dječjeg gradskog vijeća Jana Špičić istaknula je koliko je važna uloga dječjih gradskih vijećnika u zastupanju dječjih prava.

U raznim događanjima tijekom cijelog tjedna isprepletale su se kreativnost i igra u kojima su sudjelovali mnogi učenici, učiteljice i razredi naše škole. Tako smo obilježili Dan bez zvona i ocjena, bili na predavanju „Igra u Montessori programu”, prisustvovali promociji knjige „Povratak zaboravljenim igrama”, sudjelovali u radionici „I kuhanje može biti kreativno”, proveli bajkovito prijepodne u Starom gradu Lukavcu slušajući zanimljive priče, pogledali predstavu „Neispričana bajka” te sudjelovali na sjednici Dječjeg gradskog vijeća.

Kroz sve ove događaje spoznali smo da su stvaralaštvo i kreativnost temelj razvoja i napretka društva te da kreativni možemo biti svakodnevno, u učenju, u rješavanju problema, u dobrim odnosima... A prilika za to već počinje – sada!

Karla Parać

 

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...