OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Misionari su oko nas PDF Ispis

misionari 1 misionari 12

Misionari su ljudi koji putuju u daleke zemlje i tamo, u kršćanskom duhu, pomažu ljudima materijalno i duhovno. Mnogi od nas nisu dovoljno upućeni u djela misionara, u male, ali bitne promjene koje oni svakodnevno donose ljudima koji žive u teškim uvjetima.

Mi nismo ni svjesni s kakvim se prizorima oni svakodnevno suočavaju: glad, siromaštvo, bolesti, nehumani uvjeti života... Zato i pišem o ovoj temi jer želim da svi postanemo svjesni koliko smo sretni i blagoslovljeni što imamo priliku služiti se sa svim blagodatima koje nam pruža život.

Divim se ljudima koji su odlučili postati misionarima i u potpunosti svoj život posvetiti poboljšanju života drugih. Mislim da u sebi nemam snagu za takvo što. Poprilično sam sigurna da ne bih izdržala više od nekoliko dana u nekoj dalekoj i zabačenoj zemlji u nehigijenskim i nehumanim uvjetima života.

Baš zato se divim tim ljudima. Oni su u ovom materijalističkom i tamnom svijetu bez imalo ljubavi i brige posvetili svoj život služenju bližnjemu. Oni nam pokazuju pravi put nesebičnosti i kršćanske solidarnosti. Ostaviti sve samo da bismo pomogli drugima, a ne tražiti ništa zauzvrat, zaslužuje moje najdublje poštovanje.

Marija Čolić

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna6.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...