OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Klokan bez granica PDF Ispis

klokan bez_granica

I ove godine će se učenici naše škole natjecati na međunarodnom matematičkom natjecanju „Klokan bez granica“. Za natjecanje su se prijavila 174 učenika od drugoga do osmoga razreda. 

Natjecanje će se održati 17. ožujka 2016. godine u 12.30.

Cilj natjecanja „Klokan bez granica“ je popularizacija nastave matematike. Kako svake godine sudjeluje sve veći broj učenika na natjecanju, možemo zaključiti da je natjecanje postiglo svoju svrhu i zainteresiralo učenike za rješavanje zadataka iz matematike.

Ovo međunarodno matematičko natjecanje se održava već osamnaest godina u Republici Hrvatskoj i to pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Hrvatskog matematičkog društva.

S približno istim zadatcima u isto vrijeme, prošle školske godine se natjecalo više od 6 800 000 učenika u 54 zemlje svijeta, što ovo natjecanje čini najvećim školskim natjecanjem u svijetu.

Prilikom dolaska na natjecanje svaki učenik dobiva mali poklon, a 10 % najbolje plasiranih učenika dobiva i nagradu.

U 2015. godini dodijeljeno je 3 314 nagrada i oko 850 utješnih nagrada.

Više o samom natjecanju, propozicijama natjecanja i zadatcima s natjecanja možete pročitati na mrežnim stranicama Hrvatskog matematičkog društva www.matematika.hr/klokan/2016/ gdje ćete moći, od 15. travnja 2016., naći i rješenja zadataka s ovogodišnjega natjecanja.

Na istoj mrežnoj stranici 2. svibnja 2016. bit će objavljeni rezultati najboljih učenika na natjecanju, a ostali sudionici mogu svoje rezultate saznati kod povjerenika škole nakon preuzimanja nagrada, koje će škole primiti poštom nakon 26. svibnja 2016.

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna12.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...