OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Knjižna booka uz Međunarodni dan dječje knjige PDF Ispis

knjizna booka

knjizna booka02 U mjesecu travnju osobito se prisjećamo dvaju velikih dječjih pisaca: 2. travnja slavimo rođendan Hansa Christiana Andersena, a 18. travnja našeg hrvatskog Andersena – Ivane Brlić-Mažuranić. Na Andersenov se rođendan, već četrdeset godina, obilježava Međunarodni dan dječje knjige. Povodom obilježavanja Međunarodnog dana dječje knjige, Hrvatska udruga školskih knjižničara organizira Knjižnu booku – svečanost knjige i čitanja! Ove godine, Knjižna booka održana je 1. travnja u auli Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Učenici iz 31 škole i 12 županije predstavili su petogodišnji projekt poticanja čitanja „Čitajmo zajedno, čitajmo naglas zaboravljene knjige“. Predstavnice naše škole bile su učenice 5. e razreda, Lena Hudan i Leona Šumiga. U projekt poticanja čitanja „Čitajmo zajedno, čitajmo naglas zaboravljene knjige“, prilikom kojeg se u našoj školi čitala knjiga Zvonimira Milčeca „Zvižduk s Bukavca“, bili su uključeni 5. a razred s razrednicom Lidijom Klarić i 5. e razred s razrednicom Robertom Marčec te knjižničarke Monika Meštrović i Željka Markus-Greč. Zadatak je bio naglas pročitati knjigu te kreativno osmisliti njezino predstavljanje u kojem su se posebno istaknule i dale svoj veliki doprinos Lena i Leona! Ovim putem posebno pohvaljujem njihovu odvažnost i hrabrost!
Tijekom Knjižne booke, posjetitelji Nacionalne i sveučilišne knjižnice, mogli su razgledati izložbu ilustracija Andree Peterlik Huseinović i izložbu reprezentativnih izdanja za djecu i mlade koju su pripremili nakladnici.
Voditelji programa bili su poznati glumci serije Horvatovi Lucia Luque Akrap i Vid Ćosić, a uveseljavao nas je i mađioničar Jozo Bozo i Siniša Cmrk koji je osmislio pitalice vezane za knjigu „Nulti sat“ kojoj je sam autor.
Do sljedeće Knjižne booke i Međunarodnog dana dječje knjige: ČITAJTE!

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna9.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaPredstave

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Hrvatsko narodno kazalište  Zagrebačko kazalište mladih Junaci Pavlove ulice Zagrebačko kazalište mladih  Emil i detektivi Zagrebačko kazalište mladih  Alan...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaVirtualne izložbe

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Tematske zbirke digitalizirane građe iz hrvatskih knjižnica i ostalih baštinskih ustanova  Vrijedna građa i zanimljive teme najčešće povezane s obljetnicama znamenitih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...