OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Matematički četverac PDF Ispis

matematicki cetverac

U našoj školi su se u subotu, 9. travnja, družili mladi matematičari. Okupili su se u četvercima, kao pravi sportaši, na prvom ekipnom natjecanju Zagrebačke županije pod nazivom „Matematički četverac“. U pozitivnoj i opuštenoj atmosferi natjecalo se 15 ekipa koje su okupile 60 učenika iz četiri velikogoričke škole. 

Ovo je prvo ekipno natjecanje učenika osnovne škole iz matematike u našoj županiji. Ideja o organizaciji ovakve vrste natjecanja u Zagrebačkoj županiji motivirana je ekipnim natjecanjima i druženjima koja se održavaju i u drugim županijama. Osnovni ciljevi natjecanja su popularizacija matematike, pružanje dodatnih mogućnosti mladim matematičarima te sklapanje prijateljstava, kako među učenicima, tako i među učiteljima.
Natjecanje se održalo u dvije kategorije: MINI četverac za učenike 5. i 6. razreda te MAXI četverac za učenike 7. i 8. razreda. Svaka je ekipa sačinjena od četiri člana pod vodstvom učitelja mentora.
Naša škola je, uz još šest škola Zagrebačke županije, bila jedan od domaćina prvog kruga natjecanja u kojem je sudjelovalo ukupno 109 ekipa.
Bilo je zanimljivo promatrati učenike u ovakvom obliku druženja. Iako rezultat nije u prvom planu, s nestrpljenjem se iščekivalo tko će biti najbolji.
U kategoriji MINI pobijedila je ekipa pod imenom „Kinderbuenosi“ iz OŠ Eugena Kumičića, a u kategoriji MAXI ekipa pod imenom „Veli Jura“ iz OŠ Jurja Habdelića.
Ekipe sastavljene od učenika naše škole su u obje kategorije osvojile drugo mjesto. Zaslužni za ovako dobar rezultat su Frano Dolić, Marko Kukor, Denis Ratković Rajhvajn, Libor Zima, Leon Turkalj, Bruno Ševčenko, MarisTrkalj i Lena Hudan.
Nadamo se da je ovo prvi u nizu „Matematički četverac“ i da ćemo se i dogodine družiti s matematikom, kako na zadovoljstvo svih natjecatelja tako i na ponos njihovih mentora.
Svim ekipama čestitamo na sudjelovanju, a pobjednicima na prolasku u drugi krug.

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna2.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaLektira

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Popis lektire  E-lektire - za pregledavanje i čitanje knjiga, na stranicu se potrebno prijaviti svojim AAI identitetom, odnosno potrebni su podaci kao i za...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaFilmovi

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail MEDUZA CARNet.HR – ovdje se nalaze filmovi u izdanju Zagreb filma koji se obrađuju na satovima Hrvatskog jezika i može im se pristupiti prijavom svojim AAI identitetom, odnosno potrebni su...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...