OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Matematički četverac PDF Ispis

matematicki cetverac

U našoj školi su se u subotu, 9. travnja, družili mladi matematičari. Okupili su se u četvercima, kao pravi sportaši, na prvom ekipnom natjecanju Zagrebačke županije pod nazivom „Matematički četverac“. U pozitivnoj i opuštenoj atmosferi natjecalo se 15 ekipa koje su okupile 60 učenika iz četiri velikogoričke škole. 

Ovo je prvo ekipno natjecanje učenika osnovne škole iz matematike u našoj županiji. Ideja o organizaciji ovakve vrste natjecanja u Zagrebačkoj županiji motivirana je ekipnim natjecanjima i druženjima koja se održavaju i u drugim županijama. Osnovni ciljevi natjecanja su popularizacija matematike, pružanje dodatnih mogućnosti mladim matematičarima te sklapanje prijateljstava, kako među učenicima, tako i među učiteljima.
Natjecanje se održalo u dvije kategorije: MINI četverac za učenike 5. i 6. razreda te MAXI četverac za učenike 7. i 8. razreda. Svaka je ekipa sačinjena od četiri člana pod vodstvom učitelja mentora.
Naša škola je, uz još šest škola Zagrebačke županije, bila jedan od domaćina prvog kruga natjecanja u kojem je sudjelovalo ukupno 109 ekipa.
Bilo je zanimljivo promatrati učenike u ovakvom obliku druženja. Iako rezultat nije u prvom planu, s nestrpljenjem se iščekivalo tko će biti najbolji.
U kategoriji MINI pobijedila je ekipa pod imenom „Kinderbuenosi“ iz OŠ Eugena Kumičića, a u kategoriji MAXI ekipa pod imenom „Veli Jura“ iz OŠ Jurja Habdelića.
Ekipe sastavljene od učenika naše škole su u obje kategorije osvojile drugo mjesto. Zaslužni za ovako dobar rezultat su Frano Dolić, Marko Kukor, Denis Ratković Rajhvajn, Libor Zima, Leon Turkalj, Bruno Ševčenko, MarisTrkalj i Lena Hudan.
Nadamo se da je ovo prvi u nizu „Matematički četverac“ i da ćemo se i dogodine družiti s matematikom, kako na zadovoljstvo svih natjecatelja tako i na ponos njihovih mentora.
Svim ekipama čestitamo na sudjelovanju, a pobjednicima na prolasku u drugi krug.

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...