OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Učenici Donje Lomnice i Gradića pohodili tijelo svetog Leopolda PDF Ispis

sv Leopold(1) sv Leopold(2)

U petak 15. travnja 2016. godine u sklopu terenske nastave školskog katoličkog vjeronauka, učenici Donje Lomnice i Gradića zajedno sa vjeroučiteljicom Fanijom Jelinčić pohodili su tijelo svetog Leopolda Mandića u Dubravi. Na ulazu u crkvu učenici su dobili po dvije svete sličice s likom Leopolda. Prošavši brzo pokraj tijela, neki su uspjeli na brzinu fotografirati malog čudesnog sveca.

Nakon okrijepe u obližnjem parku došlo je vrijeme za povratak. U autobusu su učenici uz molitvu, pjesmu i kviz s pitanjima o svetom Leopoldu pokazali svoje znanje i pobožnost.

Evo dojmova nekih učenika:

Prošavši kraj tijela svetog Leopolda osjećala sam neopisivu sreću, ugodnu toplinu ali i žarku ljubav. Malo mi je bilo krivo što ga nismo mogli duže promatrati.

Antea, 4. r.

Nikad nisam mislila da ću vidjeti tijelo svetog Leopolda. To mi je bio najbolji dan. Kad smo se vraćali autobusom pjevali smo i molili se za svetog Leopolda.

Katarina Dijanežević, 4. r.

Bilo mi je jako lijepo. Družili smo se i zabavljali cijelim putem. Pjevali smo svete pjesme, molili molitve i igrali kviz o svetom Leopoldu.

Sara, 4. r.

Kada sam prolazila pored tijela sv. Leopolda Bogdana Mandića osjećala sam toplinu u srcu i bila sam jako sretna što sam ga mogla vidjeti.

Gabriela, 4. r.

Ja sam svetog Leopolda zamolio jednu želju i on mi ju je ostvario.

Dominik, 4. r.

Kada sam prošla pokraj tijela Leopolda Mandića, osjećala sam se posebno. U busu smo pjevali i molili se.

Dora, 4. r.

Iako sam jedva vidjela tijelo, osjećala sam njegovu pristunost među nama.

Mišel, 3. r.

Primjetio sam da ljudi daju veliku pozornost tijelu sv. Leopolda. Kad sam ja prolazio, osjetio sam da mi se srce ispunilo do veselja.

Ivan, 3. r.

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna4.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...