OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Prvi razredi na prvoj terenskoj nastavi PDF Ispis

zoo 2

zoo Nedavno su postali đaci, a već su spremni i za učenje na terenu! Započelo je s puno uzbuđenja i jedva dočekanim polaskom. Od najave da se kreće na terensku nastavu u ZOO Zagreb brojili su se dani. Bili su silno uzbuđeni jer putuju s novim prijateljima, ali i zbog zanimljive teme: JEDAN ŽIVOTINJSKI DAN.
Osvanulo je sunčano jutro. Prema Zagrebu smo krenuli na vrijeme. Nakon prometne gužve, koja vlada u jutarnjim satima, stigli smo u Maksimir. Dočekala nas je zlatna jesen na puteljcima do Zoološkog vrta. Lagani vjetrić povremeno je po nama prosipao zlatnu kišu lišća. Smijehom, žamorom i veseljem odzvanjao je maksimirski park.
Nastava je bila podijeljena u dva dijela, oba zanimljiva, pa se činilo da vrijeme prebrzo prolazi. U jednom dijelu radili smo s voditeljicom u Edukacijskom centru i naučili puno novoga o životinjama koje su stanovnici Zoološkog vrta. Pri ponavljanju sami smo pričali o njihovim navikama, hrani, spretnosti i posebnosti. Vrhunac doživljaja bilo je upoznavanje sa zmijicom Fifi koje smo se bojali, ali bili i jako radoznali. Najhrabriji su je mogli i pomaziti!
U drugom smo dijelu s učiteljicom šetali Zoološkim vrtom, gledali životinje vani i u nastambama, bacali jesensko lišće i družili se s učenicima paralelnog razreda. Kad se približilo vrijeme povratka, krenuli smo i na ulici promatrali promet, kolnik, semafor, zebru (koja zaista ima zebrine pruge), pločnik … i vježbali pravilan prelazak ulice.
Puni dojmova vratili smo se pred našu školu gdje su nas već čekali roditelji, bake, djedovi… Tu je završila naša prva terenska nastava.

Učenici, učiteljice i učitelj 1.razreda

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna2.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...