OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Završna svečanost Nacionalnog kviza za poticanje čitanja PDF Ispis

poticanje citanja1

poticanje citanja2 Završna svečanost Nacionalnog kviza za poticanje čitanja održala se u utorak, 15.11.2016. u 12 sati, u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice. Nacionalni kviz za poticanje čitanja održava se svake godine u listopadu. Organizatori kviza su knjižnice grada Zagreba: Hrvatski centar za dječju knjigu i Odjel za djecu i mladež Gradske knjižnice s Mediotekom. Ove godine bilo je potrebno pročitati knjige: 

  • Snježane Babić-Višnjić: Krugovi na vodi
  • Mire Gavrana: Ljeto za pamćenje
  • Nene Lončar: Bio sam pas i opet sam.

U on-line kvizu sudjelovale su naše učenice: Lena Hudan, Leona Šumiga i Klara Bilać. Iz naše škole odabrana je Leona Šumiga te nagrađena knjigom Terrya Pratchetta „Tiffany protiv vilinske kraljice“ na našoj završnoj svečanosti Mjeseca školskih knjižnica.

Na završnoj svečanosti nacionalnog kviza prisustvovale su sve tri naše učenice u pratnji knjižničarke Monike Meštrović. Imale su priliku upoznati i razgovarati s autorima knjiga koje je trebalo pročitati. Atmosferu je začinio KGZ bend svojim izvedbama. Poslušale su i radio dramu prema knjizi Mire Gavrana „Ljeto za pamćenje“ u izvedbi poznatih glumaca Roberta Kurbaše i Doris Pinčić- Rogoznica.
Na kraju je uslijedilo izvlačenje nagrada.

Glavnu nagradu (tablet računalo i knjigu) osvojila je:
STOŠIJA ŠTULINA, Zadar, školska knjižnica OŠ Šime Budinića, 6.f

Utješne nagrade bile su zvučnici i knjiga, USB memory stick i knjiga ili samo knjiga.

Veselimo se Nacionalnom kvizu sljedeće godine.

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna2.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...