OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Skrivena strana medalje PDF Ispis

PUO Velika Gorica

U sklopu obilježavanja Tjedna osoba s invaliditetom, 28. 11. - 3. 12 .2016. godine, u našem gradu održava se akcija “Volim život”. Svaki dan su organizirane manifestacije kojima se naši građani, a posebno mladi Velike Gorice, informiraju, uče suživotu, prihvaćanju bez predrasuda i podršci osobama s invaliditetom u raznim područjima rada i života. 

U ponedjeljak, 28. 11. 2016. godine, 8. e razred naše škole je prisustvovao projekciji dokumentarnog filma SKRIVENA STRANA MEDALJE u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica. Film govori o iznimnoj plivačkoj karijeri našeg proslavljenog paraolimpijca Mihovila Španje i donosi njegova razmišljanja o važnim pitanjima kao što su obrazovanje vrhunskih sportaša, život nakon sportske karijere, izjednačavanje prava sportaša s invaliditetom i ostalih, kao i o obitelji i njegovim strahovima te moralnim i drugim vrijednostima u koje vjeruje.

Projekciji su prisustvovali Mihovil Španja i Ana Sršen, oboje akteri filma i slavni reprezentativci Hrvatske u plivanju za osobe s invaliditetom. Učenici su poslije projekcije filma imali priliku razgovarati s poznatim sportašima.

 

 

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna7.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...