OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Skrivena strana medalje PDF Ispis

PUO Velika Gorica

U sklopu obilježavanja Tjedna osoba s invaliditetom, 28. 11. - 3. 12 .2016. godine, u našem gradu održava se akcija “Volim život”. Svaki dan su organizirane manifestacije kojima se naši građani, a posebno mladi Velike Gorice, informiraju, uče suživotu, prihvaćanju bez predrasuda i podršci osobama s invaliditetom u raznim područjima rada i života. 

U ponedjeljak, 28. 11. 2016. godine, 8. e razred naše škole je prisustvovao projekciji dokumentarnog filma SKRIVENA STRANA MEDALJE u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica. Film govori o iznimnoj plivačkoj karijeri našeg proslavljenog paraolimpijca Mihovila Španje i donosi njegova razmišljanja o važnim pitanjima kao što su obrazovanje vrhunskih sportaša, život nakon sportske karijere, izjednačavanje prava sportaša s invaliditetom i ostalih, kao i o obitelji i njegovim strahovima te moralnim i drugim vrijednostima u koje vjeruje.

Projekciji su prisustvovali Mihovil Španja i Ana Sršen, oboje akteri filma i slavni reprezentativci Hrvatske u plivanju za osobe s invaliditetom. Učenici su poslije projekcije filma imali priliku razgovarati s poznatim sportašima.

 

 

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna11.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaVirtualne izložbe

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Tematske zbirke digitalizirane građe iz hrvatskih knjižnica i ostalih baštinskih ustanova  Vrijedna građa i zanimljive teme najčešće povezane s obljetnicama znamenitih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaLektira

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Popis lektire  E-lektire - za pregledavanje i čitanje knjiga, na stranicu se potrebno prijaviti svojim AAI identitetom, odnosno potrebni su podaci kao i za...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...