OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Ugostili smo profesoricu iz Sjedinjenih Američkih Država PDF Ispis

Jacqueline A. Stefkovich

U ponedjeljak, 28. studenog 2016. godine, u našoj smo školi ugostili prof. dr. Jacqueline A. Stefkovich. Naša je uvažena predavačica profesor emeritus s Pennsylvania State University u SAD-u, a u Hrvatskoj boravi kao Fullbright stipendist.

Profesorica Stefkovich je u školskoj knjižnici održala predavanje i razgovorala s učenicima osmih razreda koji pohađaju dodatnu nastavu iz engleskog jezika. Prezentirala je učenicima temu slobode govora, s primjerima primjene, ali i slučajevima kršenja zakona i pravila u SAD-u. Učenici su s velikim interesom slušali o tome kakva su pravila i što sve predstavlja kršenje pravila u SAD-u te diskutirali o zakonitosti, pravičnosti i primjerenosti raznih postupaka mladih ljudi. Razgovalo se o primjerenom jeziku koji se koristi u školi, o natpisima na majicama, uniformama za školu i mnogim drugim zanimljivim temama.

Učenici su imali i puno pitanja za profesoricu Stefkovich o njezinoj domovini kao i dojmovima koje je dosad stekla o Hrvatskoj.

Zahvalni smo Veleposlanstvu SAD-a u Zagrebu i Američkom kutku Zagreb koji su nam omogućili ovaj susret.

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...