OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Ugostili smo profesoricu iz Sjedinjenih Američkih Država PDF Ispis

Jacqueline A. Stefkovich

U ponedjeljak, 28. studenog 2016. godine, u našoj smo školi ugostili prof. dr. Jacqueline A. Stefkovich. Naša je uvažena predavačica profesor emeritus s Pennsylvania State University u SAD-u, a u Hrvatskoj boravi kao Fullbright stipendist.

Profesorica Stefkovich je u školskoj knjižnici održala predavanje i razgovorala s učenicima osmih razreda koji pohađaju dodatnu nastavu iz engleskog jezika. Prezentirala je učenicima temu slobode govora, s primjerima primjene, ali i slučajevima kršenja zakona i pravila u SAD-u. Učenici su s velikim interesom slušali o tome kakva su pravila i što sve predstavlja kršenje pravila u SAD-u te diskutirali o zakonitosti, pravičnosti i primjerenosti raznih postupaka mladih ljudi. Razgovalo se o primjerenom jeziku koji se koristi u školi, o natpisima na majicama, uniformama za školu i mnogim drugim zanimljivim temama.

Učenici su imali i puno pitanja za profesoricu Stefkovich o njezinoj domovini kao i dojmovima koje je dosad stekla o Hrvatskoj.

Zahvalni smo Veleposlanstvu SAD-a u Zagrebu i Američkom kutku Zagreb koji su nam omogućili ovaj susret.

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna2.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaVirtualne izložbe

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Tematske zbirke digitalizirane građe iz hrvatskih knjižnica i ostalih baštinskih ustanova  Vrijedna građa i zanimljive teme najčešće povezane s obljetnicama znamenitih...
... pročitaj cijeli tekst...

Knjižnicae-Knjige

Subota, 11 Travanj 2020

article thumbnail  Priručna zbirka enciklopedije:  -       Hrvatska opća...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...