OS Nikole Hribara - Velika Gorica

PŠ Gradići i Lomnica u Gradskom kazalištu Žar ptica PDF Ispis

zvizduk s bukovca (2)

zvizduk s bukovca (1) Učenici trećih razreda PŠ Gradići i Lomnica u petak, 3. veljače, posjetili su Gradsko kazalište Žar ptica. Predstavom „Zvižduk s Bukovca“ vratili su se sedamdesetak godina unatrag i i vidjeli kako su se djeca zabavljala 50-ih godina 20. st.

Predstava je adaptacija istoimenog romana Zvonimira Milčeca koja govori o odrastanju i pustolovinama grupe dječaka s Bukovca, danas poznate zagrebačke četvrti, koja je u to vrijeme, poslije Drugog svjetskog rata, bila tek prigradsko naselje.

Uz zanimljive likove i maštovite priče, učenici su mogli čuti i neke zanimljive zagrebačke izraze. Neke od njih prilažemo u malom bukovačkom rječniku.

Učiteljice 3. razreda

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna3.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...