OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Dan ružičastih majica - Nacionalni program prevencije vršnjačkog nasilja PDF Ispis

Dan ruzicastih majica

22.2.2017. učenici drugih razreda odlučili su djelovati i pomoći zajednici u razumijevanju i prihvaćanju različitosti koje nas okružuju te su se priključili obilježavanju Dana ružičastih majica - poznatiji kao Pink Shirt Day.
To je program prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi. Inicijativom školskih kolega na konstruktivan je i inteligentan način riješeno sustavno zlostavljanje dječaka, posvećenog podršci liječenju teško bolesne majke. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative, a kasnije i međunarodno prepoznate obljetnice.
Centar za edukaciju i prevenciju nasilja potaknuo je takvu akciju 2013., a prvo obilježavanje pokrenuto je 2014. godine u gotovo svim odgojno-obrazovnim ustanovama u Republici Hrvatskoj.

STOP nasilju među vršnjacima!

Voditeljica Aktiva drugih razreda: Vesna Stipić

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna10.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...